06/11/2018 06/11/2018 Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο πραγματοποίησε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Μάρκος Μπόλαρης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη και τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ηλία Φωτόπουλο. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαίρετο κλίμα, συζητήθηκαν ανάμεσα σε άλλα οι προοπτικές...
06 Νοεμβρίου, 2018 - 8:19

Ο Υφ. Εξωτερικών Μ. Μπόλαρης στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Διαδώστε:
Ο Υφ. Εξωτερικών Μ. Μπόλαρης στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο πραγματοποίησε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Μάρκος Μπόλαρης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη και τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ηλία Φωτόπουλο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαίρετο κλίμα, συζητήθηκαν ανάμεσα σε άλλα οι προοπτικές επίλυσης του εθνικού θέματος, οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους αλλά και τα επίκαιρα προβλήματα τής ανά το παγκόσμιο Ορθοδοξίας και οι τρόποι επίλυσής τους.

Ο Μακαριώτατος επισήμανε ότι μόνο με την αρμονική συνεργασία όλων μπορεί να υπάρξουν λύσεις τόσο σε εθνικό όσο και θρησκευτικό επίπεδο και να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προέκυψαν, για το καλό πρωτίστως του λαού του Θεού και την αποφυγή σκανδαλισμού των πιστών.

Από την πλευρά του ο κ. Μπόλαρης για ακόμη μία φορά εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την αγαστή συνεργασία του με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, επισημαίνοντας ότι είναι πάντοτε επωφελής η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων ιδιαίτερα για μείζονα θέματα της Ορθοδοξίας.

Στη συνέχεια παρετέθη γεύμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή προς τιμήν του Υφυπουργού Εξωτερικών, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στους εορτασμούς συμπλήρωσης δέκα ετών λειτουργίας του Ι. Ναού της του Θεού Σοφίας Στροβόλου, καθώς επίσης και ο Καθηγούμενος της αγιορειτικής Μονής της Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ. κ. Ελισαίος, ο οποίος θα είναι ο κύριος ομιλητής κατά την αυριανή εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προαναφερθέντος Ι. Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων