01/09/2021 01/09/2021 Με την ευκαιρία τής εορτής τής Ινδίκτου, δηλαδή της αρχής του νέου εκκλησιαστικού έτους, τελέστηκε αγιασμός, στο γραφείο τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, το πρωί τής Τετάρτης 1ης Σεπτεμβρίου 2021, από τον Πρωτοσύγκελλο τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου, στην παρουσία τού Μακαριωτάτου, των Επισκόπων Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου, Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και Νιτρίας κ. Νικοδήμου και...
01 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2021 - 10:35

Αγιασμός στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου για το νέο εκκλησιαστικό έτος

Διαδώστε:
Αγιασμός στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου για το νέο εκκλησιαστικό έτος

Με την ευκαιρία τής εορτής τής Ινδίκτου, δηλαδή της αρχής του νέου εκκλησιαστικού έτους, τελέστηκε αγιασμός, στο γραφείο τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, το πρωί τής Τετάρτης 1ης Σεπτεμβρίου 2021, από τον Πρωτοσύγκελλο τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου, στην παρουσία τού Μακαριωτάτου, των Επισκόπων Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου, Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και Νιτρίας κ. Νικοδήμου και των λοιπών ενδημούντων κληρικών και υπαλλήλων τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Τα αναγνώσματα τής ακολουθίας ήταν τα προβλεπόμενα από το Τυπικό για την εορτή, ενώ στο τέλος αναπέμφθηκε δέηση προς τον Άναρχο και Ατελεύτητο Θεό όπως ευλογήσει την είσοδο όλων μας στον νέο ενιαυτό, δωρίσει όμβρους ειρηνικούς προς καρποφορία στη γη, διαφυλάξει την αγία Εκκλησία και το Έθνος μας, στερεώσει και κρατύνει τους ἐν ἐξουσίᾳ τού Κράτους και του Στρατού μας. Ακόμη, έγινε δέηση για την ιδιαίτερη πατρίδα μας Κύπρο, όπως συντμηθεί ο χρόνος τής δοκιμασίας της, αποδιωχθεί από τη γη και τα ιερά των πατέρων μας ο αλλόθρησκος εισβολέας και εξακριβωθεί η κατάσταση των αγνοουμένων μας.

Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη νέα εκκλησιαστική χρονιά και να διέλθουν όλοι με υγεία τον νέο εκκλησιαστικό ενιαυτό, με ανανεωμένες τις δυνάμεις, ώστε να είναι έτοιμοι να προσφέρουν αγάπη προς τους άλλους. “Όλους να τους βλέπουν ως εικόνες τού Θεού και να είναι έτοιμοι να δίδουν τον καλύτερο εαυτό τους για να τους αναπαύουν”.

Στο τέλος, υπάλληλοι τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής, που άγουν σήμερα τα ονομαστήριά τους, προσέφεραν κεραστικό σε όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων