01/08/2020 01/08/2020 Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των Ιερέων, Οικονόμων π. Κωνσταντίνου Ξενοφώντος και π. Νεοφύτου Ζήνωνος, του Κοινοτάρχη κ. Ευγένιου Μιχαήλ και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Τιμίου Σταυρού Ομόδους, κατόπιν ευλογίας της Α. Μ. το Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και κανονικής αδείας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου. Έφθασε για ακόμη μια φορά...
01 Αυγούστου, 2020 - 0:26
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2020 - 0:43

Ανακομιδή των ι. Λειψάνων του Απ. Φίλιππου και η Πρόοδος του Τιμίου Σταυρού στο Όμοδος

Διαδώστε:
Ανακομιδή των ι. Λειψάνων του Απ. Φίλιππου και η Πρόοδος του Τιμίου Σταυρού στο Όμοδος

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των Ιερέων, Οικονόμων π. Κωνσταντίνου Ξενοφώντος και π. Νεοφύτου Ζήνωνος, του Κοινοτάρχη κ. Ευγένιου Μιχαήλ και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Τιμίου Σταυρού Ομόδους, κατόπιν ευλογίας της Α. Μ. το Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και κανονικής αδείας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου.

Έφθασε για ακόμη μια φορά ως προσκυνητής ο Επίσκοπος Μεσαορίας, στη φιλόξενη κωμόπολη του Ομόδους την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, τον υποδέχθηκαν οι φιλοξενούντες αυτόν, κ. Χαράλαμπος Περικλέους, εκκλησιαστικός επίτροπος Αγίου Χαραλάμπους της Κατεχόμενης Κοντέας Μεσαορίας και η σύζυγός του κ. Μήδεια, εξ Ομόδους. Το εσπέρας, χοροστάτησε και κήρυξε στον Μέγα πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου και των Προεορτίων της Προόδου του Τιμίου Σταυρού στη Βασιλίδα των Πόλεων, στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στο κέντρο της σημερινής κωμόπολης του Ομόδους.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Επίσκοπος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πορεία της ζωής του Αποστόλου Φιλίππου και την αφοσίωσή του στο έργο της Εκκλησίας, σύμφωνα με την εμπειρία που απέκτησε για τρία έτη πλησίον του Μεγάλου Διδασκάλου Ιησού Χριστού. Επισήμανε τη μεγάλη ευλογία της Εκκλησίας της Κύπρου και ιδιαίτερα της ενταύθα Ιεράς Μονής, μεταξύ άλλων ιερών κειμηλίων να φυλάσσει τη Τιμία Κάρα του Αποστόλου Φιλίππου.

Υπογράμμισε ο Μεσαορίας Γρηγόριος το ύψιστο προνόμιο και την ευλογία, αλλά και την ευθύνη όλων μας των πιστών για τη συμπαράσταση και πνευματική ωφέλεια του κάθε ανθρώπου.

 

 

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε λιτάνευση της Αγίας Κάρας του Αποστόλου και αρτοκλασία

Το εσπέρας της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2020, τελέστηκε στην Ιερά Μονή, Μέγας πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Προόδου του Τιμίου Σταυρού στη Βασιλίδα των Πόλεων, στην Κωνσταντινούπολη. Του Εσπερινού προέστη ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος στο κήρυγμα του θείου λόγου αναφέρθηκε στην ιστορία και την ωφέλεια για τους πιστούς από το εορταζόμενο γεγονός.

Ήταν παράδοση στη Επτάλοφο Πόλη την 1η Αυγούστου να λιτανεύεται ο Σταυρός του Κυρίου για την ευλογία των πιστών και την απαλλαγή από πανδημίες, ασθένειες και κάθε είδους δοκιμασιών.

Για ακόμη μια φορά ζητούμε την προστασία, τη χάρη και την παρηγορία από τον Τίμιο Σταυρό, ο οποίος από σύμβολο κατάρας και τιμωρητικό όργανο, με την σταύρωση του Θεανθρώπου αναδείχθηκε σε μέτρο και τεκμήριο της αγάπης και της συγχωρητικότητας του Θεού, αλλά και του αγωνιζόμενου ανθρώπου.

Ακολούθησε, στο πλαίσιο του Εσπερινού, η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, οποίος εμπεριέχει μέρος του Σταυρικού Ξύλου και μάλιστα μέρος του Αγίου Καννάβου. Ακολούθησε δέηση και η ευχή της αρτοκλασίας.

Ο π. Νεόφυτος Ζήνωνος, εκ μέρους όλης τς κωμοπόλεως, ευχαρίστησε το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο για την αποδοχή της πρόσκλησης και την καλοσύνη που είχε να έρθει να συμμετάσχει στις ακολουθίες και να προστεί των εσπερινών ακολουθιών της 30ης και 31ης Ιουλίου 2020 στην κωμοπόλη του Ομόδους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων