06/04/2023 06/04/2023 Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, το Σάββατο, 8 Απριλίου 2023, θα προστεί Αρχιερατικού Συλλειτούργου, συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα. Την Κυριακή, 9 Απριλίου 2023, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο. Την Κυριακή, τη Μεγάλη Δευτέρα και...
06 Απριλίου, 2023 - 18:38
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2023 - 17:19

Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Πρόγραμμα Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος

Διαδώστε:
Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Πρόγραμμα Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, το Σάββατο, 8 Απριλίου 2023, θα προστεί Αρχιερατικού Συλλειτούργου, συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.

  • Την Κυριακή, 9 Απριλίου 2023, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.
  • Την Κυριακή, τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νυμφίου, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.
  • Τη Μεγάλη Τετάρτη, το εσπέρας, κατά την ακολουθία του Νιπτήρος, θα χοροστατήσει στον ίδιο Καθεδρικό Ναό.
  • Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωΐ θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στο Στρόβολο.
  • Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία των Παθών, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.
  • Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωΐ, κατά την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία.
  • Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, κατά την ακολουθία του Επιταφίου, θα χοροστατήσει στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.
  • Το Μεγάλο Σάββατο το πρωΐ θα προστεί του Εσπερινού και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί.
  • Την Κυριακή του Πάσχα (μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου) θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και στη συνέχεια τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.
  • Στις 10.00 το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελέσει τον Εσπερινό της Αγάπης, στη διάρκεια του οποίου θα αναγνωσθεί το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες, στον ίδιο Ιερό Καθεδρικό Ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων