12/06/2023 12/06/2023 Την αποφασιστικότητα του να μην επιτρέψει την εξέλιξη ενός σχίσματος στους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου διατύπωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος μετά τη στάση του Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικού να μην συμμετάσχει στο αρχιερατικό συλλείτουργο που έγινε την Κυριακή στην Λευκωσία, όπου μνημονεύθηκε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος. Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους την...
12 Ιουνίου, 2023 - 15:02

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: «Δεν θα επιτρέψω ένα σχίσμα μέσα στην Εκκλησία της Κύπρου»

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: «Δεν θα επιτρέψω ένα σχίσμα μέσα στην Εκκλησία της Κύπρου»

Την αποφασιστικότητα του να μην επιτρέψει την εξέλιξη ενός σχίσματος στους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου διατύπωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος μετά τη στάση του Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικού να μην συμμετάσχει στο αρχιερατικό συλλείτουργο που έγινε την Κυριακή στην Λευκωσία, όπου μνημονεύθηκε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους την Κυριακή στην Λευκωσία ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε ως “παιδαριώδη” τη στάση του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού, λέγοντας πως όταν δέχτηκε την χειροτονία του μνημονεύθηκε ο Κιέβου Επιφάνιος.

Εκτίμησε πως είναι κάτι που δυστυχώς φαίνεται να εξελίσσεται ως ένα πρόβλημα στην Εκκλησία της Κύπρου, ωστόσο εξέφρασε την αποφασιστικότητα του να θέσει τέρμα σ’ αυτό το θέμα.

Παράλληλα δήλωσε βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία της Ιεράς Συνόδου στέκεται παρά το πλευρό τους.

«Πρέπει ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός να πάρει τα μηνύματα και από τον κόσμο αλλά και από όλους εμάς και είμαι αποφασισμένος να μην εξελιχτεί ένα σχίσμα στην Εκκλησία της Κύπρου» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, κληθείς να σχολιάσει το θέμα του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου και ερωτηθείς τι σκοπεύει να πράξει, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως «θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος» και δήλωσε πως δεν επιθυμεί να προκαταλάβει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Σημείωσε συναφώς πως την Τρίτη θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος, στο πλαίσιο της οποίας θα μελετηθεί το θέμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων