21/10/2022 21/10/2022 Σε έντονα συγκινησιακό περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου με τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο. Η συνάντηση έγινε στην Αρχιεπισκοπή την περασμένη Τρίτη το βράδυ, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει τον ευαγγελιστή Λουκά και στο δωμάτιο όπου πραγματοποιήθηκε, παρόντες ήταν και δύο άλλοι ιερωμένοι....
21 Οκτωβρίου, 2022 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2022 - 13:21

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Κύκκου Νικηφόρος έκλαψαν αγκαλιασμένοι

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Κύκκου Νικηφόρος έκλαψαν αγκαλιασμένοι

Σε έντονα συγκινησιακό περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου με τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο.

Η συνάντηση έγινε στην Αρχιεπισκοπή την περασμένη Τρίτη το βράδυ, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει τον ευαγγελιστή Λουκά και στο δωμάτιο όπου πραγματοποιήθηκε, παρόντες ήταν και δύο άλλοι ιερωμένοι.

Πηγές από την Εκκλησία, μας αναφέρουν για «μεγάλη και συγκινητική κίνηση από μέρους του Μητροπολίτη Κύκκου, ο οποίος βάδισε προς την Αρχιεπισκοπή και μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης αλληλοσυγχωρέθηκε με τον Μακαριώτατο. Οι δύο τους αλληλοασπάστηκαν αδελφικά, με αποτέλεσμα να επικρατήσει στο χώρο έντονα συγκινησιακό περιβάλλον το οποίο εξέπληξε όλους τους παρευρισκόμενους και έδωσε ένα μεγάλο μήνυμα ταπείνωσης και μετάνοιας σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο».

Ο Μητροπολίτης Κύκκου, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», αποφάσισε να επισκεφθεί και να δει τον Μακαριώτατο, έχοντας ως στόχο την αλληλοσυγχώρεση. Κατά τη συνάντηση, του είπε «Μακαριότατέ μου, ήρθα για να αλληλοσυγχωρεθούμε, να μας βρει και τους δύο έτοιμους ο Χριστός». Στη συνέχεια έσκυψε και τον φίλησε. Και οι δύο δάκρυσαν. «Ο Θεός συγχωρήσει σου» είπε ο ένας, «Ο Θεός συγχωρέσει μας» συμπλήρωσε ο άλλος. Στη συνέχεια και οι δύο έκλαψαν αγκαλιασμένοι.

Ιερωμένος αξιωματούχος της Εκκλησίας, αφού επιβεβαίωσε στον «Φ» τα πιο πάνω, συμπλήρωσε: «Πληροφορούμενος γι΄ αυτό το θέμα, έφερα στο μυαλό μου την εικόνα δύο ορφανών παιδιών, που τα έστειλαν οι οικογένειές τους σε μονές. Έζησαν εκεί μια πολύ σκληρή ζωή κάτω από αντίξοες συνθήκες, πάλεψαν και κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή της ιεραρχίας. Αυτός ο αγώνας, σίγουρα τους σκλήρανε, όμως είχαν τη δύναμη, στη δύση του βίου τους, να αλληλοσυγχωρεθούν. Στην πραγματικότητα όμως, ποτέ δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα στις μεταξύ τους σχέσεις. Οι κοσμοθεωρίες τους για την κοινωνική εκκλησία ήταν πάντοτε οι ίδιες. Στην πορεία τους όμως, εμπίπταν τα ανθρώπινα και διάφορα άλλα γεγονότα, τα οποία δεν είναι της ώρας για να συζητούνται. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι συναντήθηκαν και αγκαλιάστηκαν, αλληλοσυγχωρέθηκαν και νομίζω ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, ηρέμησε και τους δύο η ψυχή. Αυτή η συνάντηση, είναι φοβερό μήνυμα για τους ορθοδόξους», κατέληξε.

Πηγή: philenews.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων