09/01/2023 09/01/2023 Η Εκκλησία της Κύπρου θα είναι στο πλευρό και των άλλων Εκκλησιών αλλά και του κάθε πιστού πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, μιλώντας κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας προς Αρχιερείς και προς επίσημους προσκεκλημένους και αντιπροσώπους, που παρέστησαν στην Τελετή Ενθρόνισής του την Κυριακή...
09 Ιανουαρίου, 2023 - 19:14
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2023 - 19:22

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Μήνυμα συμπαράστασης προς πιστούς και άλλες Εκκλησίες

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Μήνυμα συμπαράστασης προς πιστούς και άλλες Εκκλησίες

Η Εκκλησία της Κύπρου θα είναι στο πλευρό και των άλλων Εκκλησιών αλλά και του κάθε πιστού πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, μιλώντας κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας προς Αρχιερείς και προς επίσημους προσκεκλημένους και αντιπροσώπους, που παρέστησαν στην Τελετή Ενθρόνισής του την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023.

«Ευχαριστώ που με τιμάτε με την παρουσία σας. Να σας ευχαριστήσω για τις προσευχές σας στην Εκκλησία προηγουμένως, για να βοηθήσει ο Θεός στο έργο το οποίο αναλαμβάνω από σήμερα», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, την Πρόεδρο της Βουλής, τους εκπροσώπους των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών όπως και των άλλων θρησκευτικών δογμάτων, που παρέστησαν τόσο στην Τελετή Ενθρόνισης την Κυριακή όσο και στο δείπνο.

«Σε όλους απευθύνω τον χαιρετισμό της αγάπης μου και η Εκκλησία της Κύπρου θα είναι στο πλευρό και των άλλων Εκκλησιών αλλά και του κάθε πιστού πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημείωσε.

Ακολούθως, εκπρόσωποι Εκκλησιών χαιρέτισαν το νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κατά τη διάρκεια του δείπνου, με σύντομες προσφωνήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενθρονίσθηκε ο 76ος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Γεώργιος Γ’ (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος Γ’: Η παρακαταθήκη και οι προκλήσεις του θρόνου του Αποστόλου Βαρνάβα

(Φωτογραφία Αρχείου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων