07/01/2024 07/01/2024 Μέσα σε πανηγυρικό και λαμπρό κλίμα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια στην Μητροπολιτική περιφέρεια Κιτίου. Επίκεντρο των εορτασμών φέτος ήταν η πόλη της Λάρνακας και ο καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου. Η Α.Μ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Γεώργιος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της τέλεσης του Μεγάλου Αγιασμού συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου ποιμενάρχου κ. Νεκταρίου....
07 Ιανουαρίου, 2024 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2024 - 15:14

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Να εξευρεθεί μία λύση στο εθνικό μας πρόβλημα – Νίκος Χριστοδουλίδης: “Μοναδική μας έγνοια το συμφέρον του κυπριακού λαού”

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Να εξευρεθεί μία λύση στο εθνικό μας πρόβλημα – Νίκος Χριστοδουλίδης: “Μοναδική μας έγνοια το συμφέρον του κυπριακού λαού”

Μέσα σε πανηγυρικό και λαμπρό κλίμα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια στην Μητροπολιτική περιφέρεια Κιτίου. Επίκεντρο των εορτασμών φέτος ήταν η πόλη της Λάρνακας και ο καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου.

Η Α.Μ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Γεώργιος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της τέλεσης του Μεγάλου Αγιασμού συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου ποιμενάρχου κ. Νεκταρίου.

Μετά το πέρας του Μεγάλου Αγιασμού σχηματίστηκε η καθιερωμένη πομπή πρός τη μεγάλη αποβάθρα της Λάρνακας όπου τελέστηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού παρουσία πλήθους επισήμων καί λαού.

Ο Μακαριώτατος στό κήρυγμά του αναφέρθηκε στο θεολογικό περιεχόμενο της εορτής και ευχήθηκε θεία φώτιση στην ηγεσία και τον λαό της Κύπρου. Επίσης ευχήθηκε να εξευρεθεί μία λύση στο εθνικό μας πρόβλημα η οποία να διασφαλίζει τα δικαιώματα των νομίμων κατοίκων του νησιού.

Τους επίσημους εορτασμούς των Θεοφανίων στην Λάρνακα τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, καθώς και πολιτικές, στρατιωτικές και πολιτειακές Αρχές της Κύπρου και της πόλης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Λάρνακα, μετά τους εορτασμούς για τα Θεοφάνια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Εύχομαι χρόνια πολλά, καλή χρονιά, θεία φώτιση σε όλους μας, να αντεπεξέλθουμε στις πολλές προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Έχω την έντονη πεποίθηση ότι μέσα από τη συλλογικότητα, μέσα από τη συνεργασία μπορούμε με απόλυτη επιτυχία να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που έχουμε ενώπιόν μας, και πάντα έχοντας ως μοναδική μας έγνοια το συμφέρον του κυπριακού λαού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων