08/01/2023 08/01/2023 Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, προϊσταμένου του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, τελέστηκε σήμερα το πρωί. Συλλειτούργησαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων και οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος και Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος...
08 Ιανουαρίου, 2023 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2023 - 10:56

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, προϊσταμένου του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, τελέστηκε σήμερα το πρωί.

Συλλειτούργησαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων και οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος και Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος παρέστησαν επίσης και οι εκπρόσωποι των κατά τόπους Αγιωτάτων Εκκλησιών πού βρίσκονται στην Κύπρο για την τελετή ενθρόνισης Αρχιεπισκόπου.

Σήμερα Κυριακή 08 Ιανουαρίου 2023, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου στον ίδιο Ναό παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη ενθρόνιση Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου στον νέο Καθεδρικό Ναό της Λευκωσίας.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Σήμερα η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου – Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων