16/09/2019 16/09/2019 Με τον τρόπο που αρμόζει στο θεολογικό νόημα της ημέρας, εορτάστηκε το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, η παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Στροβόλου. Στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας...
16 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:21

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Τίμιο Σταυρό Στροβόλου

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Τίμιο Σταυρό Στροβόλου

Με τον τρόπο που αρμόζει στο θεολογικό νόημα της ημέρας, εορτάστηκε το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, η παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Στροβόλου.

Στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο και τη συμμετοχή των κληρικών της ενορίας και διακόνων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας μας, στο τέλος της Δοξολογίας του Όρθρου, ενώ οι ιεροψάλτες έψαλλαν το ασματικό «Άγιος ο Θεός…», εν πομπή εξήλθαν από τη Βόρεια πόρτα του Ιερού Βήματος τα εξαπτέρυγα, οι διάκονοι θυμιάζοντες και οι ιερείς κρατώντας τον ευτρεπισμένο δίσκο με τον Τίμιο Σταυρό και τον βασιλικό και ήρθαν στο κέντρο του σολέα, όπου τον τοποθέτησαν. Μαζί με τους Αρχιερείς, τους κληρικούς και τους ψάλτες, το εκκλησίασμα έψαλλε το απολυτίκιο της εορτής «Σῶσον Κύριε τόν λαόν σου…», το κοντάκιο «Ὁ ὑψωθείς ἐν τῷ Σταυρῷ…» και το τροπάριο «Τόν Σταυρόν σου προσκυνοῦμεν…».

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού από τους Αγίους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη και στη σημασία του στη ζωή των Χριστιανών. Υπογράμμισε την αξία του Σταυρού ένεκα του ότι απάνω του σταυρώθηκε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Εκατοντάδες ήταν οι ευσεβείς πιστοί και προσκυνητές που προσήλθαν στον περίλαμπρο Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στον Στρόβολο, για να εορτάσουν αυτό το πανίερο γεγονός και να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Σωτήρα και Λυτρωτή Χριστού, το σύμβολο της νίκης και της ελπίδας των χριστιανών, καθώς επίσης και το μέτρο της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο, αλλά και των ανθρώπων προς το Θεό και τον συνάνθρωπο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων