22/02/2023 22/02/2023 Στον επίσημο καθορισμό του τριπροσώπου των Μητροπολιτικών εκλογών και της επικύρωσης του αποτελέσματος προχωρά αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί, η ολομέλεια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου. Η περίοδος ενστάσεων έληξε σήμερα Τετάρτη, στις 13.00. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, έχουν υποβληθεί ενστάσεις, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι εξ αυτών που να...
22 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2023 - 19:45

Αύριο εξετάζονται οι ενστάσεις και καθορίζεται επίσημα το τριπρόσωπο για την Μητρόπολη Πάφου

Διαδώστε:
Αύριο εξετάζονται οι ενστάσεις και καθορίζεται επίσημα το τριπρόσωπο για την Μητρόπολη Πάφου

Στον επίσημο καθορισμό του τριπροσώπου των Μητροπολιτικών εκλογών και της επικύρωσης του αποτελέσματος προχωρά αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί, η ολομέλεια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Η περίοδος ενστάσεων έληξε σήμερα Τετάρτη, στις 13.00. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, έχουν υποβληθεί ενστάσεις, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι εξ αυτών που να επηρεάζει την ουσία της εκλογικής διαδικασίας

Κατά συνέπεια, αύριο Πέμπτη αναμένεται να κατατεθούν από τον Γενικό Έφορο Εκλογών της Μητρόπολης Πάφου Ιωάννη Χαριλάου τα αποτελέσματα, και συγκεντρωτικά και ανά εκλογικό κέντρο, θα τεθούν οποιεσδήποτε ενστάσεις υπάρχουν και η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να αποφανθεί επί των ενστάσεων, θα επικυρώσει το αποτέλεσμα για να καθοριστεί το τριπρόσωπο και ακολούθως θα αποφασίσει πότε θα εκλέξει τον νέο Μητροπολίτη Πάφου.

Με βάση τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής o Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης, o Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος απαρτίζουν το τριπρόσωπο από το οποίο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου θα αναδείξει τον επόμενο Μητροπολίτη Πάφου, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στην μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου. Ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης και Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πάφου έλαβε 6.664 ψήφους και ποσοστό 50,01%. Ακολουθεί ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου, Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενος της Μονής Απόστολου Βαρνάβα, ο οποίος εξασφάλισε 3.996 ψήφους και ποσοστό 29,99% και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος, με 1.942 ψήφους και ποσοστό 14,57%.

Νίκη θεωρεί το ποσοστό του Επισκόπου Αμαθούντος η Ομάδα Στήριξης

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Ομάδα Στήριξης του Επισκόπου Αμαθούντος Νικολάου, αναφέρει ότι αποτιμώντας με νηφαλιότητα το εκλογικό αποτέλεσμα, θεωρεί ότι «ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι ο Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος».

Όπως αναφέρει η Ομάδα, «παρόλο που ήταν παντελώς άγνωστος στην Επαρχία της Πάφου, εντούτοις μέσα σε ένα μικρό χρονικό περιθώριο δέκα μόλις ημερών από την ημέρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του και με μία και μοναδική παρθενική εμφάνιση και ομιλία στην πόλη της Πάφου, κατάφερε να συγκεντρώσει ένα μεγάλο ποσοστό ψήφων, που τον κατέταξε στο τριπρόσωπο».

Προσθέτουν πως στα χωριά της Επαρχίας, όπου οι κάτοικοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα μέσα ψηφιακής δικτύωσης, ο Επίσκοπος Αμαθούντος παρέμεινε άγνωστος και, όπως ήταν αναμενόμενο, έλαβε ελάχιστες ψήφους σε σχέση με τους ανθυποψηφίους του, οι οποίοι υπηρέτησαν για δεκαετίες τόσο την πόλη όσο και την ύπαιθρο της Πάφου.

Αντίθετα, αναφέρουν, στον Δήμο της Πάφου, αν και η φυσική του παρουσία περιορίστηκε γύρω στις 3 ώρες για τις ανάγκες της μοναδικής του ομιλίας, εντούτοις κατάφερε να πάρει την πρωτιά σε αρκετές κάλπες και γενικά να συγκεντρώσει αρκετά υψηλά ποσοστά. Οι πρωτιές εντοπίζονται, προστίθεται στην ανακοίνωση, στις κάλπες των νέων ανθρώπων.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων