15/12/2019 15/12/2019 Δεν ξέχασαν τον ήρωα, στέλεχος της ΕΟΚΑ 55 – 59, Θεοδόση Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος συνελήφθη από τους Άγγλους στο σπίτι του στις 18 Δεκεμβρίου 1957. Ο αγωνιστής αυτός, που καταγόταν από την κοινότητα Στύλλων Αμμοχώστου, βασανίστηκε μέχρι θανάτου γιατί δεν αρνήθηκε τα δίκαια της πατρίδας του.  Σήμερα, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, Εκκλησία και Πολιτεία τίμησαν τον...
15 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:51

Δεν ξέχασαν τον ήρωα που μαρτύρησε για την ελευθερία

Διαδώστε:
Δεν ξέχασαν τον ήρωα που μαρτύρησε για την ελευθερία

Δεν ξέχασαν τον ήρωα, στέλεχος της ΕΟΚΑ 55 – 59, Θεοδόση Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος συνελήφθη από τους Άγγλους στο σπίτι του στις 18 Δεκεμβρίου 1957. Ο αγωνιστής αυτός, που καταγόταν από την κοινότητα Στύλλων Αμμοχώστου, βασανίστηκε μέχρι θανάτου γιατί δεν αρνήθηκε τα δίκαια της πατρίδας του. 

Σήμερα, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, Εκκλησία και Πολιτεία τίμησαν τον Θεοδόση Χατζηθεοδοσίου στον προσφυγικό συνοικισμό Μακαρίου Γ’ Κάτω Πολεμιδιών στη Λεμεσό.

Της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεοφύτου, προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Δημητρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων