08/06/2024 11/06/2024 Με διευκρινιστική δήλωση του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος ξεκαθαρίζει ότι για την Εκκλησία της Κύπρου «δεν τίθεται θέμα Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας του Μαυροβουνίου η οποία υπάγεται στο Πατριαρχείο Σερβίας». Αφορμή για τη δήλωση στάθηκε η απάντηση του Μακαριωτάτου σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις σχέσεις με την Εκκλησία του Μαυροβουνίου η οποία, όπως αναφέρει,...
08 Ιουνίου, 2024 - 13:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2024 - 17:30

Διευκρινίσεις Αρχιεπίσκοπου Κύπρου για τη δήλωση περί «αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας του Μαυροβουνίου»

Διαδώστε:
Διευκρινίσεις Αρχιεπίσκοπου Κύπρου για τη δήλωση περί «αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας του Μαυροβουνίου»

Με διευκρινιστική δήλωση του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος ξεκαθαρίζει ότι για την Εκκλησία της Κύπρου «δεν τίθεται θέμα Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας του Μαυροβουνίου η οποία υπάγεται στο Πατριαρχείο Σερβίας».

Αφορμή για τη δήλωση στάθηκε η απάντηση του Μακαριωτάτου σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις σχέσεις με την Εκκλησία του Μαυροβουνίου η οποία, όπως αναφέρει, «πιθανόν, να οδήγησε σε παρερμηνεία», μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Γιάκοβ Μιλάτοβιτς την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024.

Αναλυτικά η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου:

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι σε χθεσινή δήλωσή μου που πιθανόν να οδήγησε σε παρερμηνείες και λανθασμένες εντυπώσεις:

Με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου δεν συζητήσαμε καθόλου, ούτε και θίξαμε θέμα που να αφορά στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Σερβίας η στις τοπικές εκκλησιαστικές αρχές στο Μαυροβούνιο. Εκείνο που, πιθανόν, να οδήγησε σε παρερμηνεία ήταν η απάντηση μου σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις σχέσεις μας με την Εκκλησία του Μαυροβουνίου. Κι ακριβώς απάντησα ότι οι σχέσεις μας είναι με τις αυτοκέφαλες Εκκλησίες, τονίζοντας ότι η Εκκλησία στο Μαυροβούνιο δεν είναι αυτοκέφαλη. Με τη δήλωσή μου αυτή δεν υπονοούσα, ούτε υπονοώ ότι αναμένουμε η ευνοούμε μιαν Αυτοκέφαλη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο.

Για την Εκκλησία της Κύπρου δεν τίθεται θέμα Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας του Μαυροβουνίου η οποία υπάγεται στο Πατριαρχείο Σερβίας. Κάτι τέτοιο δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων