13/12/2019 13/12/2019 Τον οικουμενικό ιεράρχη Σπυρίδωνα, Επίσκοπο Τριμυθούντος τον εξ Άσσιας της Μεσαορίας, τίμησε χθες η Κύπρος και ιδιαίτερα ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα στον Συνοικισμό ΙΙ Στροβόλου, στη Λευκωσία. Την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της ενορίας αλλά και από άλλες...
13 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2019 - 9:25

“Δυστυχώς η πατρίδα του Αγ. Σπυρίδωνα είναι τουρκοκρατούμενη”

Διαδώστε:
“Δυστυχώς η πατρίδα του Αγ. Σπυρίδωνα είναι τουρκοκρατούμενη”

Τον οικουμενικό ιεράρχη Σπυρίδωνα, Επίσκοπο Τριμυθούντος τον εξ Άσσιας της Μεσαορίας, τίμησε χθες η Κύπρος και ιδιαίτερα ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα στον Συνοικισμό ΙΙ Στροβόλου, στη Λευκωσία.

Την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της ενορίας αλλά και από άλλες ενορίες.

Μαζί με τους πιστούς της ενορίας συνάχθηκαν και εκτοπισμένοι των κοινοτήτων Άσσιας και Μουσουλίτας για να τιμήσουν τον μεγάλο Άγιο της Κύπρου καθώς και μαθητές του γειτονικού Δημοτικού Σχολείου Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του μίλησε για το βίο του Αγίου Σπυρίδωνα, ο οποίος ξεκίνησε ως ποιμένας των αλόγων προβάτων στον κάμπο της Μεσαορίας και έφτασε να γίνει ποιμένας των λογικών προβάτων ως Επίσκοπος Τριμυθούντος, όπου βρίσκεται το Μοναστήρι και ο Τάφος του. Δυστυχώς σήμερα, τόσο η γενέτειρά του, Άσσια, όσο και η Τρεμετουσιά, όπου διετέλεσε Επίσκοπος, είναι τουρκοκρατούμενες. Επίσης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή και τη συμβολή του στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας το 325 μ.Χ. Εκεί αναδείχθηκε υπέρμαχος της αληθινής διδασκαλίας της Συνόδου περί της ομοουσιότητος του Υιού με τον Πατέρα, όπως μας διδάσκει και το απολυτίκιο του Αγίου: «Της Συνόδου της πρώτης ανεδείχθης υπέρμαχος και θαυματουργός θεοφόρε, Σπυρίδων πατήρ ημών». Τα λείψανα του Αγίου είχαν μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη και ακολούθως στην Κέρκυρα, όπου φυλάσσονται μέχρι σήμερα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων