23/04/2022 23/04/2022 Με κάθε επισημότητα έφτασε λίγο μετά τις 18:00 σήμερα στην Κύπρο το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Το ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως αφίχθη στο παλιό αεροδρομίο της Λάρνακας και απ’ εκεί το παρέλαβε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, ο οποίος ως Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Κύπρο είχε διευθετήσει και φέτος τη...
23 Απριλίου, 2022 - 19:37
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 20:43

Έφθασε το Άγιο Φως στην Κύπρο

Διαδώστε:
Έφθασε το Άγιο Φως στην Κύπρο

Με κάθε επισημότητα έφτασε λίγο μετά τις 18:00 σήμερα στην Κύπρο το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Το ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως αφίχθη στο παλιό αεροδρομίο της Λάρνακας και απ’ εκεί το παρέλαβε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, ο οποίος ως Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Κύπρο είχε διευθετήσει και φέτος τη μεταφορά του από τον Πανάγιο Τάφο.

Από το αεροσκάφος μέχρι την αίθουσα των Επισήμων του παλαιού αεροδρομίου στρώθηκε κόκκινο χαλί, παιάνιζε στρατιωτική μουσική της Εθνικής Φρουράς, ενώ διακλαδικό άγημα αποτελούμενο από διμοιρία στρατού ξηράς, ναυτικού και αεροπορίας απέδωσε τιμές.

Μεταξύ των ατόμων που υποδέχθηκαν στην Κύπρο το Άγιο Φως ήταν ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Αραδίππου, ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας και Βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Με την είσοδο του Αγίου Φωτός στην αίθουσα του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας εψάλη δέηση και ο Μητροπολίτης Βόστρος Τιμόθεος είπε ότι «με πολύ συγκίνηση και ενδόμυχη πνευματική χαρά συνεχίζουμε και φέτος με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και την ευλογία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου, την ευσεβή παράδοση της μεταφοράς του Αγίου Φωτός εδώ στη μαρτυρική και αγιοτόκο μεγαλόνησο.

Η αφή του Αγίου Φωτός είναι μια πανάρχαια παράδοση που ακολουθούμε πιστά μέχρι σήμερα, γιατί μέσα από αυτό το φυσικό φως το οποίο λαμβάνουμε, βλέπουμε τον Ιησού Χριστού που είναι το φως του κόσμου και το χρειάζεται η ανθρωπότητα ώστε να προχωρήσει σε μια πρόοδο με την ευλογία του Θεού για να μπορεί να επικρατεί η αγάπη, η ειρήνη και η δικαιοσύνη μεταξύ των λαών. Τα μηνύματα αυτά περισσότερο από κάθε άλλη φορά σήμερα βρίσκονται στο προσκήνιο και την επικαιρότητα».

Ο Πανιερώτατος ανέφερε επίσης πως «μετά από δύο χρόνια πολλών περιορισμών και μεγάλης ανησυχίας για τις επιπτώσεις της πανδημίας, φέτος δίνεται ιδιαίτερη λαμπρότητα γι’ αυτό το γεγονός με την παρουσία του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς».

Ο Βόστρων Τιμόθεος εξέφρασε ευχαριστίες στον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο για την «ιδιαίτερη ευλογία του», στους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς, τους εθελοντές μοτοσικλετιστές που θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, αλλά και όλους όσοι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός.

Ταυτόχρονα μετέφερε τις «ευλογίες και τις ευχαριστίες του Πατριάρχου Ιεροσολύμων», ευχήθηκε όπως «ο Αναστάς Κύριος να φωτίζει με το δικό του φως τους αρχηγούς των κρατών να εργάζονται για την ειρήνη», ενώ διαβεβαίωσε πως «η Αγιοταφική αδελφότητα νυχθημερόν δέεται για την γρήγορη, δικαία και παγία επίλυση του Κυπριακού προβλήματος το οποίο τόσο πολύ ταλαιπωρεί τον κυπριακό λαό».

 

Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε αρχικά στην Αρχιεπισκοπή και ακολούθως στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, από όπου πήρε το δρόμο για τους Δήμους και Κοινότητες της Κύπρου με τη βοήθεια εθελοντών μοτοσικλετιστών.

Την ευχή όπως το φως της Αναστάσεως φέρει την ανάσταση και την επανένωση της Κύπρου το συντομότερο δυνατό, εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, που είπε πως «μέσα από τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι σήμερα, εύχομαι από καρδιάς υγεία, αγάπη και ειρήνη σε όλο τον κόσμο».

«Το φως της Αναστάσεως ας φέρει την ανάσταση και την επανένωση της πατρίδας μας το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος μετέφερε το Άγιο Φως στη Λευκωσία όπου το παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Το Άγιο Φως παρέλαβαν εθελοντές μοτοσικλετιστές που με τη συνοδεία μοτοσικλετιστών της Αστυνομίας θα το μεταφέρουν σε όλες τις πόλεις και τις Κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου.

Πηγή: https://cyprustimes.com/

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων