18/03/2024 19/03/2024 Έκκληση να τερματιστεί η διαρροή βίντεο, τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν τη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης που αφορά την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, απηύθυνε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά την Κυριακή της Τυρινής 17 Μαρτίου 2024. Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ είπε ότι...
18 Μαρτίου, 2024 - 13:18
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2024 - 21:23

Έκκληση Αρχιεπισκόπου Κύπρου για την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ

Διαδώστε:
Έκκληση Αρχιεπισκόπου Κύπρου για την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ

Έκκληση να τερματιστεί η διαρροή βίντεο, τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν τη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης που αφορά την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, απηύθυνε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά την Κυριακή της Τυρινής 17 Μαρτίου 2024.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ είπε ότι στόχος του ιδίου και της Ιεράς Συνόδου είναι η πλήρης διερεύνηση τόσο της εν λόγω υπόθεσης, όσο και άλλων ενδεχόμενων υποθέσεων.

O Aρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι τέτοια φαινόμενα δεν περιποιούν τιμή για κανέναν Χριστιανό, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να διαλευκανθούν πλήρως, ώστε να μπορεί η Εκκλησία να προχωρήσει απερίσπαστη στο πνευματικό της έργο.

Ερωτηθείς για τη στάση της Ιεράς Συνόδου, η οποία παρέπεμψε το θέμα στην ανακριτική επιτροπή της Εκκλησίας, ο Μακαριώτατος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ήταν η πιο ορθή λύση και είπε ότι κατά τη διάρκεια των καταθέσεων δεν αποκλείεται να προκύψουν νέα στοιχεία, για τα οποία πιθανόν να κληθούν για κατάθεση και άλλα άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Διαβεβαιώνω ότι θα διερευνηθούν πλήρως όσα σκανδαλίζουν όλους μας»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων