19/01/2021 19/01/2021 Το Ιστορικό Πολιτιστικό Κέντρο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Παναγιάς πληροφορεί το κοινό ότι η πορεία αγάπης στην μνήμη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής σήμερα, Τρίτη, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος όπως έχει προγραμματιστεί και ανακοινωθεί νωρίτερα. Νωρίτερα τελέστηκε το Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Χρυσορρογιάτισσας χωρίς την παρουσία πιστών και ακολούθησε τρισάγιο...
19 Ιανουαρίου, 2021 - 12:51
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2021 - 12:29

Ενα αφιέρωμα στον μακαριστό Αρχιεπ. Μακάριο

Διαδώστε:
Ενα αφιέρωμα στον μακαριστό Αρχιεπ. Μακάριο

Το Ιστορικό Πολιτιστικό Κέντρο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Παναγιάς πληροφορεί το κοινό ότι η πορεία αγάπης στην μνήμη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής σήμερα, Τρίτη, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος όπως έχει προγραμματιστεί και ανακοινωθεί νωρίτερα.

Νωρίτερα τελέστηκε το Μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Χρυσορρογιάτισσας χωρίς την παρουσία πιστών και ακολούθησε τρισάγιο στην ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Παναγιάς.

Η ακύρωση της πορείας κρίθηκε αναγκαία εξ’ αιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν παρθεί από την κυβέρνηση για περιορισμό της πανδημίας Covid-19.

Το Ιστορικό και Πολιτιστικό Κέντρο εκφράζει την λύπη του για την ακύρωση της πορείας και συμφωνεί ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη διαφύλαξη της υγείας του πληθυσμού με την καθολική προσπάθεια που καταβάλλεται να ξεπεραστεί η πανδημία.

Με αφορμή το γεγονός αυτό το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, προβάλει ένα αφιέρωμα στην ιστορική αυτή προσωπικότητα της Κύπρου, με σπάνια οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα.

Αρχειακό Υλικό:

Αθωνιάδα Ακαδημία
ΡΙΚ Κύπρου
Orthodoxia News Agency

Έρευνα – επιμέλεια: Νάνσυ Νάσκου
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων