08/02/2019 08/02/2019 Η Εκκλ. Επιτροπή Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας σε συνεργασία με την Εκκλ. Επιτροπή του Παρεκκλησίου Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας στην Αγλαντζιά, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας εορτάζουν τον Άγιο Χαράλαμπο και μαζί τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Θεόδωρο τον Στατηλάτη. Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στις 4.45 το απόγευμα...
08 Φεβρουαρίου, 2019 - 22:56
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2019 - 22:30

Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους από τους εκτοπισμένους του Νέου χωριού Κυθρέας

Διαδώστε:
Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους από τους εκτοπισμένους του Νέου χωριού Κυθρέας

Η Εκκλ. Επιτροπή Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας σε συνεργασία με την Εκκλ. Επιτροπή του Παρεκκλησίου Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας στην Αγλαντζιά, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας εορτάζουν τον Άγιο Χαράλαμπο και μαζί τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Θεόδωρο τον Στατηλάτη.

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στις 4.45 το απόγευμα θα τελεστεί, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας στην Αγλαντζιά, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Το πρωί της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου 2019, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο πανηγυρίζοντα ιερό Ναό. Θα λειτουργήσει και κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π. Τριφύλλιος Ονησιφόρου.

Καλούνται οι εκτοπισμένοι του Νέου Χωρίου Κυθρέας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και όσοι πιστοί τιμούν την μνήμη των Αγίων Χαραλάμπους και Θεοδώρου Στρατηλάτου να προσέλθουν στην Πανήγυρη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο μεγάλος ναός της κοινότητας Νέου Χωριού Κυθρέας είναι ο Άγιος Χαράλαμπος. Επίσης, εκτός από τον παλαιό ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος μετά το 1571 μετετράπηκαν σε μουσουλμανικό τέμενος και το ναό του Τιμίου Προδρόμου υπάρχει νότια προς την κοινότητα Μιάς Μηλιάς το εξωκκλήσι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων