14/08/2021 14/08/2021 Σε κατανυκτικό κλίμα, με θερμή προσευχή υπέρ των πυροπλήκτων αδελφών και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών (τηρουμένων των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας ένεκα της παρατεταμένης πανδημίας), την Τρίτη προς Τετάρτη, 10-11 Αυγούστου 2021, επί τη αναμνήσει του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος κατά των Αγαρηνών, τελέστηκε Αγρυπνία, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο Συνοικισμό ΙΙ Στροβόλου,...
14 Αυγούστου, 2021 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2021 - 12:52

Εορτασμός του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στο Στρόβολο

Διαδώστε:
Εορτασμός του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στο Στρόβολο

Σε κατανυκτικό κλίμα, με θερμή προσευχή υπέρ των πυροπλήκτων αδελφών και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών (τηρουμένων των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας ένεκα της παρατεταμένης πανδημίας), την Τρίτη προς Τετάρτη, 10-11 Αυγούστου 2021, επί τη αναμνήσει του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος κατά των Αγαρηνών, τελέστηκε Αγρυπνία, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο Συνοικισμό ΙΙ Στροβόλου, προϊστάμενου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Πίπης, ο Οικονόμος π. Στυλιανός Γεωργιάδης, ο Πρεσβύτερος π. Λουκάς Στέλιου και ο Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι.

Στην ομιλία του Επίσκοπος Μεσαορίας αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός που έλαβε χώρα στην Κέρκυρα στις αρχές του 18ου αιώνα μ. Χ., κατά το οποίο ο Άγιος Σπυρίδων, Επίσκοπος Τριμυθούντος εξ Άσσιας της Κύπρου, θαυματουργικό τω τρόπω προκάλεσε ραγδαία νεροποντή με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να διασωθεί από την Τουρκική απειλή και να αναχαιτιστεί η πολιορκία των Αγαρηνών.

Τα ποικίλα θαύματα που επιτέλεσε ο Άγιος Ιεράρχης Σπυρίδων, αξιοποιώντας τα τάλαντα και τα χαρίσματα του Παναγίου Πνεύματος με παρρησία, ταπείνωση και προσευχή, αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της θερμής πίστεως των Χριστιανών, επισήμανε ο Θεοφιλέστατος. Ο Άγιος Σπυρίδων παραμένει στο στερέωμα του αγιολογίου της Εκκλησίας μας και στη συνείδηση των χριστιανών ως θαυματουργός και οικουμενικός ιεράρχης.

«Τίς σου τὰς θαυματουργίας ἀριθμήσει, ἱεράρχα Σπυρίδων θεόφρον; ὑετούς κατήγαγες, οὐρανίους σῇ προσευχῇ· ἐρωτῶντι σοι σοφέ, νεκρὰ ἀποκρίνεται· καὶ ῥοῦν ποταμοῦ σὺ ἀνεχαίτισας, καὶ σὸν φίλον ἐν τάχει μάκαρ διέσωσας· ἄνακτα ἰάσω, καὶ ξένα ἐπετέλεις», ψάλλουμε στον Όρθρο της Εορτής.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας υπογράμμισε ότι κιβωτός της σωτηρίας μας είναι η Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο άνθρωπος που εισέρχεται με υπακοή, με ταπείνωση και με νου (καθαρό μυαλό, μελέτη και διάκριση) στην Εκκλησία μεταμορφώνεται εν Πνεύματι Αγίω, διά του Αγίου Βαπτίσματος και του Αγίου Χρίσματος, καθώς και με τη συνειδητή συμμετοχή του στις αγιαστικές πράξεις της Εκκλησίας και ιδιαίτερα στη Θεία Λειτουργία, η οποία είναι η Βασιλεία του Θεού επί της γης και πρόγευση του Παραδείσου.

Καταλήγοντας, ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε όπως ο Πανάγιος Θεός, με τις ικεσίες της Υπεραγίας Θεοτόκου, τις πρεσβείες του Αγίου Σπυρίδωνος, της θυγατρός αυτού Αγίας Ειρήνης και πάντων των Αγίων, να διατηρεί άσβεστο το φως της Μεταμορφώσεως στις καρδιές μας και να σκέπει όλους μας, τους εν ασθενεία και δοκιμασία αδελφούς μας και ιδιαίτερα τους πληγέντες από την πύρινη λαίλαπα στη νήσο μας, στην Ελλάδα και σε κάθε πληγείσα περιοχή του πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας έγινε δέηση υπέρ υγείας πάντων των εκτοπισμένων των κοινοτήτων Άσσιας και Μουσουλίτας, ανευρέσεως των αγνοουμένων και επανόδου όλων των προσφύγων μας σε συνθήκες ελευθερίας στις πατρογονικές εστίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων