25/07/2021 26/07/2021 Το μετόχιο της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, είχε την ευλογία να υποδεχθεί τον σεβαστό Γέροντα Αντίπα αγιορείτη, από το ιερό ιβηριτικό κελλί της Αγίας Άννης Καρυών, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κύπρο. Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Ιουλίου 201, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της...
25 Ιουλίου, 2021 - 11:31
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2021 - 18:43

Εορτή Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στη Λευκωσία

Διαδώστε:
Εορτή Κοιμήσεως της Αγίας Άννης στη Λευκωσία

Το μετόχιο της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, είχε την ευλογία να υποδεχθεί τον σεβαστό Γέροντα Αντίπα αγιορείτη, από το ιερό ιβηριτικό κελλί της Αγίας Άννης Καρυών, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κύπρο.

Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Ιουλίου 201, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης, επ’ ονόματι της οποίας τιμάται το ιερό κελλίο του Γέροντος Αντίπα. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Καθηγούμενος τής Μονής Αρχιμ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από τον σεβαστό Γέροντα και άλλους κληρικούς τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Κατά την αρτοκλασία, ο εγνωσμένης ψαλτικής δεινότητος Γέρων Αντίπας έψαλε πανηγυρικά και ταυτόχρονα με πάσα ιεροπρέπεια, το αγιορειτικής καταγραφής «Θεοτόκε Παρθένε», χαρίζοντας στους παρευρισκομένους πνευματική ευφορία και ανάπαυση.

Ήδη με πρόσκληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β‘, ο Γέρων Αντίπας μίλησε στον παγκυπρίας εμβελείας Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για τον μοναχισμό και την πανδημία, σε μία δίωρη συνέντευξη που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση και απέσπασε πληθώρα επαινετικών και συγχαρητηρίων σχολίων.

Επίσης, ο σεβαστός Γέρων Αντίπας συναντήθηκε με Πανιερωτάτους Μητροπολίτες στην Κύπρο, με τους οποίους είχε εποικοδομητικές συνομιλίες για διάφορα πνευματικά θέματα και τους διαβεβαίωσε ότι το Άγιον Όρος στην πλειοψηφία του αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την απειλή της πανδημίας και προσεύχεται αδιαλείπτως για τη σύντομη λήξη της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων