12/06/2021 12/06/2021 Επετειακή εκδήλωση με θέμα την Εθνική Παλιγγενεσία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Σαββάτου 12ης Ιουνίου, στο Μέγα Συνοδικό τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εγκαίνια του Νέου Καθεδρικού τής Λευκωσίας, που έγιναν χθες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν οι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και Κύπρου κ.κ....
12 Ιουνίου, 2021 - 19:05
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2021 - 19:50

Εκδήλωση με θέμα την Εθνική Παλιγγενεσία στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Διαδώστε:
Εκδήλωση με θέμα την Εθνική Παλιγγενεσία στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Επετειακή εκδήλωση με θέμα την Εθνική Παλιγγενεσία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Σαββάτου 12ης Ιουνίου, στο Μέγα Συνοδικό τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εγκαίνια του Νέου Καθεδρικού τής Λευκωσίας, που έγιναν χθες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν οι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.

Ομιλητές ήταν: ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος με την εισήγηση «Η διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας προς το Έθνος» και ο Ιστορικός Πέτρος Παπαπολυβίου, αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, με την εισήγηση «Η προσφορά του κυπριακού ελληνισμού στην Επανάσταση τού 1821 και στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ανάμεσα σε άλλους ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, ο Υπουργός Παιδείας, αρχιερείς της Εκκλησίας Ελλάδος και Κύπρου, καθώς και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο και άλλοι προσκεκλημένοι.

Στον χαιρετισμό του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος, εξήρε την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου, αναφερόμενος στα χαρίσματά του.

Έχοντας αποκομίσει πολλά από την «ιερή αποδημία» του, όπως χαρακτήρισε την επίσκεψη στην Κύπρο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων με αφορμή τα εγκαίνια του Νέου Καθεδρικού.

Στο τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, χάρισε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ένα αργυρό παράσημο με τις εικόνες της επαναστάσεως του 1821.

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είναι ο πρώτος που γίνεται δέκτης αυτού του δώρου/ενθυμίου, που έχει ετοιμάσει η Εκκλησία της Ελλάδος. Ως αντίδωρο, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών μία αγιογραφημένη εικόνα του Αποστόλου Βαρνάβα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων