30/10/2019 30/10/2019 Την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στον ι.ν. Αγίας Βαρβάρας Καϊμακλίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Αξίζει να ξέρουμε ότι υπάρχει ναός του Αγίου Δημητρίου αλλά και του Αγίου Διομήδους στο κατεχόμενο Καϊμακλί. Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, ο Επίσκοπος Μεσαορίας λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό...
30 Οκτωβρίου, 2019 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2019 - 12:27

Επισκ. Μεσαορίας: «Οι Άγιοι είναι παρηγορητές και ενισχυτές της ζωής μας»

Διαδώστε:
Επισκ. Μεσαορίας: «Οι Άγιοι είναι παρηγορητές και ενισχυτές της ζωής μας»

Την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στον ι.ν. Αγίας Βαρβάρας Καϊμακλίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Αξίζει να ξέρουμε ότι υπάρχει ναός του Αγίου Δημητρίου αλλά και του Αγίου Διομήδους στο κατεχόμενο Καϊμακλί.

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, ο Επίσκοπος Μεσαορίας λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραμάλι της επαρχίας Πάφου.

Ο Θεοφιλέστατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο βίο και το μαρτύριο του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου. Επισήμανε ότι ο Θεός μας στέλνει Αγίους που μένουν στο αγιολόγιο και στο στερέωμα της Εκκλησίας ως παρηγορητές και ενισχυτές στη ζωή των ανθρώπων. Πανάγιος είναι ο Τριαδικός Θεός και Άγιοι είναι όλοι που στερεώθηκαν στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας, όπως ο Άγιος Δημήτριος, που έμειναν μέσα στη συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας δια της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος. Αλλά εν δυνάμει Άγιοι είναι όλοι όσοι πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό και βρίσκονται στη στρατευόμενη Εκκλησία. Γι΄ αυτό και εμείς οι Χριστιανοί έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στην κλήση του Θεού «διότι γέγραπται﮲ ἅγιοι γίνεσθε ὅτι Ἑγώ ἅγιος εἰμί» ( Α΄ Πτ. 1, 16).

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και ευχήθηκε όπως με τις πρεσβείες του Αγίου Δημητρίου να έχουμε πάντα υγεία, υπομονή και δύναμη για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε στο στάδιο των καθημερινών δοκιμασιών.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων