20/10/2022 20/10/2022 Την αρχαία Ιερά Μονή της Αγίας Νάπας επισκέφθηκε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος, Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης και στην Κύπρο και ύστερα από πρόσκληση από τον υφυπουργό Πολιτισμού Γιάννη Τουμαζή. Η κ. Μενδώνη συνοδευόταν από τον υφυπουργό Πολιτισμού της Κύπρου, Γιάννη Τουμαζή, τη Δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα και υπηρεσιακούς παράγοντες. Τους υψηλούς...
20 Οκτωβρίου, 2022 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2022 - 11:52

Επίσκεψη Λίνας Μενδώνη στην Ιερά Μονή Αγίας Νάπας στην Κύπρο

Διαδώστε:
Επίσκεψη Λίνας Μενδώνη στην Ιερά Μονή Αγίας Νάπας στην Κύπρο

Την αρχαία Ιερά Μονή της Αγίας Νάπας επισκέφθηκε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος, Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης και στην Κύπρο και ύστερα από πρόσκληση από τον υφυπουργό Πολιτισμού Γιάννη Τουμαζή.

Η κ. Μενδώνη συνοδευόταν από τον υφυπουργό Πολιτισμού της Κύπρου, Γιάννη Τουμαζή, τη Δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Τους υψηλούς επισκέπτες υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κύριος Χρήστος Ζαννέττος και εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ.  Βασιλείου.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ο Γ. Τουμαζής συνόδευσε την κ. Μενδώνη στην αναπαράσταση του προσφυγικού καταυλισμού στο Δάσος Άχνας. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, όπου είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης οι δύο αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα», στην Αγία Νάπα όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας.

Κατά την παραμονή της στην Κύπρο η κ. Μενδώνη έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου και συναντήθηκε με την Πρώτη Κυρία της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη.

Το απόγευμα της Τρίτης, οι δύο αξιωματούχοι είχαν συνάντηση εργασίας στο Υφυπουργείο Πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της διαχρονικής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού, μέσω της υλοποίησης κοινών δράσεων και ανταλλαγών μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας και του νεοσύστατου Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου.

Εντός της ημέρα, η κ. Μενδώνη επισκέφθηκε το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων