26/02/2024 26/02/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος πραγματοποιεί ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Στη συνάντηση έγινε αναφορά στις διαχρονικά πολύ καλές σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της...
26 Φεβρουαρίου, 2024 - 18:01
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2024 - 18:11

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ιωαννίνων στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ιωαννίνων στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος πραγματοποιεί ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στις διαχρονικά πολύ καλές σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κύπρου και στο εθνικό θέμα, που ταλανίζει εδώ και πενήντα χρόνια την Κύπρο.

Ο Σεβασμιώτατος Ιωαννίνων εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες του στον Μακαριώτατο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου για το γεγονός ότι δώρα και ευχαρίστησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων τον Μακαριώτατο, για τη σημερινή επίσκεψη.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την παραμονή του στην Κύπρο επισκέφθηκε τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκεται το στρατιωτικό κοιμητήριο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων, των ηρωϊκώς πεσόντων κατά τους αγώνες κατά των Τούρκων τα έτη 1964 και κυρίως 1974.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων επισκέφθηκε το σπήλαιο της Παναγίας Χρυσοσπηλιωτίσσης στην Κάτω Δευτερά.

Ακόμη, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδος, κ. Γιώργο Καλαντζή.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων