23/09/2021 23/09/2021 Επιταγή ύψους 130 χιλιάδων ευρώ παρέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος στον Υπουργό Γεωργίας της Κυπριακής Κυβέρνησης, κ. Κώστα Καδή, από έρανο που διενήργησε η Εκκλησία για στήριξη των πυρόπληκτων των ορεινών περιοχών Λεμεσού και Λάρνακας. Η συνάντηση των δύο πραγματοποιήθηκε στην στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στην οποία παρευρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας,...
23 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2021 - 19:41

Επιταγή ύψους 130 χιλιάδων ευρώ παρέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος

Διαδώστε:
Επιταγή ύψους 130 χιλιάδων ευρώ παρέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος

Επιταγή ύψους 130 χιλιάδων ευρώ παρέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος στον Υπουργό Γεωργίας της Κυπριακής Κυβέρνησης, κ. Κώστα Καδή, από έρανο που διενήργησε η Εκκλησία για στήριξη των πυρόπληκτων των ορεινών περιοχών Λεμεσού και Λάρνακας.

Η συνάντηση των δύο πραγματοποιήθηκε στην στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στην οποία παρευρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ΥΓΑΑΠ) κ. Αντρέας Γρηγορίου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην κατάσταση που δημιουργήθηκε στις ορεινές περιοχές των επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3 Ιουλίου 2021.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα μέτρα που λαμβάνονται για στήριξη των κατοίκων και των Κοινοτήτων των περιοχών αυτών, καθώς και η πορεία των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, εκεί.

Κατά τη συζήτηση, ο Υπουργός, ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για όλα τα σχέδια, τα μέτρα και τις δράσεις που υλοποιεί το ΥΓΑΑΠ σε σχέση με τα πιο πάνω, ενώ ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ετοιμότητα της Εκκλησίας της Κύπρου να συνδράμει, με όλους τους δυνατούς τρόπους, στην προσπάθεια της Κυβέρνησης, της Πολιτείας και των ίδιων των Κοινοτήτων για αναζωογόνηση της περιοχής και επαναδραστηριοποίηση των κατοίκων της.

Στο πιο πάνω πλαίσιο, με το πέρας της συνάντησης, ο Μακαριώτατος παρέδωσε στον Υπουργό επιταγή ύψους 130 χιλιάδων ευρώ, προϊόν εράνου που διενήργησε η Εκκλησία της Κύπρου για στήριξη των πυρόπληκτων των ορεινών περιοχών Λεμεσού και Λάρνακας.

Ο Υπουργός, αφού ευχαρίστησε θερμά των Μακαριώτατο για τη σημαντική αυτή συνεισφορά της Εκκλησίας, ανέφερε πως το ποσό θα αξιοποιηθεί εξ ολοκλήρου για την κατασκευή αντιπυρικών έργων γύρω από τις πληγείσες κοινότητες, προς ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας τους.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων