02/02/2021 02/02/2021 Την άμεση παρέμβαση του Δήμου Λευκωσίας προκάλεσε η είδηση για την κατεδάφιση διατηρητέων κτηρίων της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, οι οποίες γειτνιάζουν με τον υπό ανέγερση Καθεδρικό Ναό. Η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι για την κατεδάφιση δεν έχει εκδοθεί σχετική άδεια, προσθέτοντας ότι θα ερευνήσει το θέμα. Η ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας Με λύπη διαπιστώσαμε...
02 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2021 - 9:11

Έρευνες για την κατεδάφιση διατηρητέων της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Έρευνες για την κατεδάφιση διατηρητέων της Εκκλησίας

Την άμεση παρέμβαση του Δήμου Λευκωσίας προκάλεσε η είδηση για την κατεδάφιση διατηρητέων κτηρίων της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, οι οποίες γειτνιάζουν με τον υπό ανέγερση Καθεδρικό Ναό. Η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι για την κατεδάφιση δεν έχει εκδοθεί σχετική άδεια, προσθέτοντας ότι θα ερευνήσει το θέμα.

Η ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας

Με λύπη διαπιστώσαμε σήμερα την κατεδάφιση διατηρητέων οικοδομών, ιδιοκτησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στην οδό Ισοκράτους στην εντός των τειχών πόλη, οι οποίες γειτνιάζουν με τον υπό ανέγερση Καθεδρικό Ναό. Για την κατεδάφιση δεν έχει εκδοθεί η σχετική άδεια.

Η αποκατάσταση των εν λόγω διατηρητέων οικοδομών περιλαμβανόταν στις άδειες που εκδόθηκαν για την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού και για τη σύνθετη ανάπτυξη στο οικοδομικό τετράγωνο του συγκροτήματος της Αρχιεπισκοπής. Πρόκειται για πολύ σοβαρό περιστατικό το οποίο Δήμος διερευνά σε βάθος και θα ενημερώσει ανάλογα.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας

«Μας λυπεί ιδιαίτερα οποτεδήποτε χάνεται ένα μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Στην ανακοίνωσή του ο σημειώνει πως «υπήρξε εκ των υστέρων ενημέρωση ότι ένα εκ των υποστατικών ήταν επικίνδυνο, κάτι όμως που ακόμη η υπηρεσία του Δήμου διερευνά και δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η Δημοτική Μηχανικός του Δήμου έχει αποστείλει επιστολή προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή στην οποία αναφέρει ότι η κατεδάφιση των διατηρητέων κτiρίων έγινε αυθαίρετα και παράνομα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων