11/06/2021 11/06/2021 Με την παρασημοφόρηση των ευεργετών και δωρητών του Νέου Καθεδρικού Ναού τής Λευκωσίας, το απόγευμα τής Πέμπτης 10 Ιουνίου, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια τού περικαλλούς άρτι ανεγερθέντος Καθεδρικού Ναού τής πρωτεύουσας τής Κύπρου. Η τελετή βράβευσης έλαβε χώρα στο βόρειο μέρος του αυλείου χώρου του Ναού, στην παρουσία τού Προέδρου τής Κυπριακής Δημοκρατίας...
11 Ιουνίου, 2021 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2021 - 8:11

Εσπερινός Εγκαινίων Νέου Καθεδρικού Ναού Λευκωσίας

Διαδώστε:
Εσπερινός Εγκαινίων Νέου Καθεδρικού Ναού Λευκωσίας

Με την παρασημοφόρηση των ευεργετών και δωρητών του Νέου Καθεδρικού Ναού τής Λευκωσίας, το απόγευμα τής Πέμπτης 10 Ιουνίου, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια τού περικαλλούς άρτι ανεγερθέντος Καθεδρικού Ναού τής πρωτεύουσας τής Κύπρου.

Η τελετή βράβευσης έλαβε χώρα στο βόρειο μέρος του αυλείου χώρου του Ναού, στην παρουσία τού Προέδρου τής Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, του Αρχιεπισκόποου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, τού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, αρχιερέων, πολιτικών και πολιτειακών αρχών, των ευεργετών και δωρητών τού Ναού και πλήθους κόσμου.

Ο Προκαθήμενος τής Εκκλησίας Κύπρου καλωσόρισε τούς παρευρισκομένους και ευχαρίστησε τους δωρητές για την ευγενή και γενναιόδωρη διάθεσή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η ανέγερση τού Νέου Καθεδρικού Ναού.

Εκ μέρους των ευεργετών και δωρητών, αντιφώνησε ο κ. Κόδρος Πηλακούτας, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ευκαιρία που τους έδωσε, ώστε να μπορούν να προσφέρουν ο καθένας στη συνολική δαπάνη του Ναού.

Ακολούθησε η παρασημοφόρηση και η επίδοση περγαμηνών με κείμενο γραμμένο στην αρχαιοελληνική για τους 7 μεγάλους ευεργέτες τού Ναού καθώς και η επίδοση αναμνηστικών βραβείων (συλλεκτικών ομοιωμάτων τού Ναού) στους υπόλοιπους δωρητές του Ναού.

Μετά τη σύντομη δεξίωση, ξεκίνησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Εγκαινίων και της εορτής τού Ιδρυτού τής Εκκλησίας Κύπρου αποστόλου Βαρνάβα, χοροστατούντος τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου. Όπως ορίζει η τάξις τής ακολουθίας των Εγκαινίων, λίγο πριν την έναρξη τού Εσπερινού, ο Αρχιερέας κομίζει στον ιερό ναό τμήματα μαρτυρικών λειψάνων, τα οποία μετά τον καταρτισμό τους στο ιερό δισκάριο, τοποθετήθηκαν στο χώρο τής ιεράς Πρόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στην Κύπρο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων