11/05/2020 11/05/2020 Η πρώτη Κυριακή από την έναρξη της Α΄ φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων βρίσκει τους ναούς της Αρχιεπισκοπικής περιφερείας σε ετοιμότητα να δεχτούν τους πιστούς, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής του Υπουργείου Υγείας αλλά και τις υποδείξεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, τις οποίες εξέφρασε στην Εγκύκλιό του την 1η Μαΐου 2020. Ένα τέτοιο...
11 Μαΐου, 2020 - 16:09

Έτοιμοι να δεχτούν τους πιστούς οι ναοί στην Κύπρο

Διαδώστε:
Έτοιμοι να δεχτούν τους πιστούς οι ναοί στην Κύπρο

Η πρώτη Κυριακή από την έναρξη της Α΄ φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων βρίσκει τους ναούς της Αρχιεπισκοπικής περιφερείας σε ετοιμότητα να δεχτούν τους πιστούς, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής του Υπουργείου Υγείας αλλά και τις υποδείξεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, τις οποίες εξέφρασε στην Εγκύκλιό του την 1η Μαΐου 2020.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Παύλου του ακριτικού Δήμου Αγίου Δομετίου Λευκωσίας. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε γενικός καθαρισμός και απολύμανση των σκάμνων, των εικόνων, των επίπλων και ολόκληρου του ναού.

Επίσης, τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής σε συνεργασία με μέλη του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών και άλλων φιλότιμων εθελοντών φρόντισαν να εξασφαλίσουν ειδικά αυτοκόλλητα πατώματος, τα οποία και προσάρμοσαν σύμφωνα με τα μέτρα αποστάσεως που υπέδειξε το Υπουργείο Υγείας. Ειδικά αυτοκόλλητα τοποθετήθηκαν όχι μόνο εντός τους Ιερού Ναού αλλά και εκτός. Επίσης, έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες για να υποδεικνύονται σε ποιους σκάμνους μπορούν να καθίσουν οι πιστοί ούτως ώστε να διατηρούνται οι δέουσες αποστάσεις μεταξύ τους. Τέλος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και συνεργασία των πιστών κατά την ώρα της Θεία Κοινωνίας υπάρχουν υποδείξεις για τον τρόπο που πρέπει να προσέλθουν για να μεταλάβουν αλλά και από που πρέπει να αποχωρήσουν, αφού λάβουν τα Άχραντα Μυστήρια.

Την Κυριακή, 10 Μαΐου 2020, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έγινε έλεγχος από αρμόδιο στέλεχος της Αστυνομίας Κύπρου για την τήρηση των μέτρων εντός και εκτός του Ναού. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Αστυνομικός, αφού έκανε τον έλεγχο, άναψε το κερί του, προσκύνησε τα ιερά εικονίσματα, προσευχήθηκε για μερικά λεπτά και κατόπιν αποχώρησε.

Να αναφέρουμε ότι προγραμματίζεται εντός της εβδομάδας περαιτέρω ειδικός υγειονομικός ψεκασμός εντός και εκτός του Ναού, υπό την φροντίδα και την επίβλεψη του Δήμου Αγίου Δομετίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων