27/01/2020 27/01/2020 Το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Ιανουαρίου 2020, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Θεολόγου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στη Λευκωσία. Της Ακολουθίας προέστη ο εορτάζων, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου, Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου...
27 Ιανουαρίου, 2020 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2020 - 16:39

Ευχές για τα ονομαστήρια του δέχθηκε ο Επίσκοπος Μεσαορίας

Διαδώστε:
Ευχές για τα ονομαστήρια του δέχθηκε ο Επίσκοπος Μεσαορίας

Το απόγευμα της Παρασκευής, 24 Ιανουαρίου 2020, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Θεολόγου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στη Λευκωσία.

Της Ακολουθίας προέστη ο εορτάζων, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου, Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας, αναφέρθηκε στη ζωή και τους αγώνες του στύλου της Ορθοδοξίας και αετού της Θεολογίας κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ., του τιμώμενου Αγίου Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, του Θεολόγου. Από το βίο του εφοδιαζόμαστε με το πρότυπο της ταπείνωσης και της υποχωρητικότητας χάρη της Ορθοδοξίας, της αληθείας και της ενότητας της Εκκλησίας. Μας άφησε τεράστιο συγγραφικό έργο, από το οποίο όλοι μας μπορούμε να ωφεληθούμε.

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον ίδιο Καθεδρικό Ναό, συμπροσευχομένου στο ιερό βήμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου, Εξάρχου του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο.

Κατά την ώρα του Κοινωνικού τον θείο λόγο κήρυξε ο επίσης εορτάζων Αρχιμ. π. Γρηγόριος Μουσουρούλης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα της εορτής αλλά και στον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, ο οποίος έγινε άξιος μιμητής του Μεγάλου Αρχιερέως Ιησού Χριστού, κατά την πλήρη δοκιμασιών ζωή του.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, κληρικούς και λαϊκούς και ευθύς μετά τη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές του Κλήρου και του λαού στο γραφείο του, στην Αρχιεπισκοπή, για υγεία, μακρότητα ημερών και πλούσιες τις θείες δυνάμεις, ώστε να διακονεί επί έτη πολλά την Εκκλησία και την Πατρίδα. Ο Επίσκοπος Μεσαορίας δέχθηκε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.

Επίσης, ο Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, δέχθηκε ευχές Ιεραρχών, που τον επισκέφθηκαν ή επικοινώνησαν μαζί, τόσο από το εσωτερικό όσο κι από το εξωτερικό. Ακόμη, τον επισκέφθηκαν για να του ευχηθούν κληρικοί, επίσημοι, ακαδημαϊκοί, εκκλησιαστικοί επίτροποι και αρκετοί ευσεβείς Χριστιανοί έως αργά το απόγευμα.

Ανήμερα της εορτής, το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου παρέθεσε γεύμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, για την εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Επισκόπου Μεσαορίας και του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, στο οποίο παρακάθησαν οικείοι και συνεργάτες των δύο τιμωμένων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων