15/12/2020 15/12/2020 Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, προκειμένου να μελετήσει την απόφαση της κυβέρνησης για κλειστές εκκλησίες τα Χριστούγεννα, και να αιτηθεί την ακύρωση των συγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Οι Ιεράρχες ζητούν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση αυτή, και ζητεί να επιτραπεί η παρουσία πιστών στους ναούς έστω και με αυστηρά...
15 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2020 - 7:55

Για τα μέτρα αποφασίζει η Εκκλησία της Κύπρου

Διαδώστε:
Για τα μέτρα αποφασίζει η Εκκλησία της Κύπρου

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, προκειμένου να μελετήσει την απόφαση της κυβέρνησης για κλειστές εκκλησίες τα Χριστούγεννα, και να αιτηθεί την ακύρωση των συγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Οι Ιεράρχες ζητούν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση αυτή, και ζητεί να επιτραπεί η παρουσία πιστών στους ναούς έστω και με αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Τονίζουν μάλιστα, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει στις Εκκλησίες, την ίδια λογική μέτρων που ισχύει και για τομείς οικονομικής δραστηριότητας
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β’ είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στον οποίο έθεσε τους προβληματισμούς που υπάρχουν, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις εκ μέρους πολλών Ιεραρχών.
Ο κυπριακός τύπος γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν βλέπει αρνητικά κάποιου είδους χαλάρωση, υπό αυστηρές προϋποθέσεις κάτι που είχε μεταφέρει στον Μακαριότατο κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων