30/07/2021 30/07/2021 Απάντηση σε σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα Μέσα Επικοινωνίας σχετικά με το καθεστώς του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, δίνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της τα δημοσιεύματα και η αναρτήσεις στόχο έχουν να προκαλέσουν σύγχυση και ταραχή μέσα στο ποίμνιο της Εκκλησίας. Συγκεκριμένα δηλώνει: “Το καθεστώς του Επισκόπου Καρπασίας, ως...
30 Ιουλίου, 2021 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2021 - 9:20

Περί του καθεστώτος της Επισκοπής Καρπασίας

Διαδώστε:
Περί του καθεστώτος της Επισκοπής Καρπασίας

Απάντηση σε σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα Μέσα Επικοινωνίας σχετικά με το καθεστώς του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, δίνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της τα δημοσιεύματα και η αναρτήσεις στόχο έχουν να προκαλέσουν σύγχυση και ταραχή μέσα στο ποίμνιο της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα δηλώνει:

“Το καθεστώς του Επισκόπου Καρπασίας, ως Επαρχιούχου Επισκόπου καθορίζεται σαφώς από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας, άρθρο 13.1, σύμφωνα με το οποίο, «έκαστος, ποιμαίνων Εκκλησιαστικήν Επαρχίαν, Αρχιερεύς (Αρχιεπίσκοπος, Μητροπολίται και Επίσκοποι) είναι η κανονική πνευματική και εκκλησιαστική αρχή της Επαρχίας αυτού, απολαύει πάντων των κατά τους Ιερούς Κανόνας και τον Καταστατικόν Χάρτην ανηκόντων αυτώ δικαιωμάτων και υπέχει τας κατ’ αυτούς υποχρεώσεις υποκείμενος εις ευθύνην δια την τήρησιν αυτών ενώπιον της Ιεράς Συνόδου”.

Προχθές, Τετάρτη 28 Ιουλίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος σε συνάντηση του με τον γηραιό και ακάματο φύλακα του Απ. Ανδρέα π. Ζαχαρία, τον ευχαρίστησε για όλα όσα με θυσία προσφέρει δια της διακονίας του, όλα αυτά τα χρόνια, στην κατεχόμενη Καρπασία μας και του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση για να συνεχίσει τη διακονία του. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τους κοινοτάρχες του Ριζοκαρπάσου, στους οποίους εξήγησε τους κανόνες λειτουργίας των Εκκλησιαστικών Επαρχιών και ζήτησε τον απόλυτο σεβασμό τους από όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων