13/12/2021 13/12/2021 Με 3000 χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης και συμπαράστασης καθώς και με οικονομική βοήθεια, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος θα προσφέρει χαμόγελα χαράς και τα φετινά Χριστούγεννα σε πολλά παιδιά, φοιτητές, ασθενείς, ηλικιωμένους και απόρους. Το ειδικό συνεργείο, που έχει καταρτισθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, με οδηγίες τού Μακαριωτάτου, με σκοπό τη δημιουργία των πακέτων και...
13 Δεκεμβρίου, 2021 - 18:58
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2021 - 20:24

Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου χριστουγεννιάτικος συμπαραστάτης σε παιδιά, φοιτητές, ασθενείς και ηλικιωμένους

Διαδώστε:
Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου χριστουγεννιάτικος συμπαραστάτης σε παιδιά, φοιτητές, ασθενείς και ηλικιωμένους

Με 3000 χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης και συμπαράστασης καθώς και με οικονομική βοήθεια, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος θα προσφέρει χαμόγελα χαράς και τα φετινά Χριστούγεννα σε πολλά παιδιά, φοιτητές, ασθενείς, ηλικιωμένους και απόρους.

Το ειδικό συνεργείο, που έχει καταρτισθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, με οδηγίες τού Μακαριωτάτου, με σκοπό τη δημιουργία των πακέτων και την κατανομή τους στα Κρατικά Νοσηλευτήρια τής Λευκωσίας (Γενικό Νοσοκομείο, Μακάρειο Νοσοκομείο, Ογκολογικό Κέντρο Τραπέζης Κύπρου, Ψυχιατρικό Ίδρυμα Αθαλάσσης κλπ) καθώς και στους οίκους ευγηρίας τής πρωτεύουσας, εργάζεται με ιδιαίτερη σπουδή τις τελευταίες 10 ημέρες, ώστε κατά τις εορτές των Χριστουγέννων, να μη λείψει το χαμόγελο σε κανένα ασθενή, που θα αναγκαστεί να διαμείνει μακρυά από την οικογένειά του.

Πέραν από τα πακέτα αγάπης καθώς και τα πάγια χρηματικά βοηθήματα που χορηγεί καθημερινά σε εκατοντάδες ανθρώπους, ο Μακαριώτατος θα προσφέρει, εντός τής ερχόμενης εβδομάδας και πριν τις αργίες των επερχομένων εορτών, 200 υποτροφίες και χρηματικά βοηθήματα σε Κύπριους φοιτητές, τα ονόματα των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί από τη σχετική επιτροπή.

Η αποστολή των χριστουγεννιάτικων δώρων εκ μέρους του Μακαριωτάτου, δεν αποτελεί μια εθιμοτυπική έκφραση ευχών, αλλά συνιστά μία μόνιμη εκδήλωση έμπρακτης αγάπης και ενίσχυσης προς όλους τους ανθρώπους, ιδιαίτερα σ’ αυτούς που είτε η ασθένεια είτε η ένδεια δεν τους επιτρέπει να έχουν μία αξιοπρεπή διαβίωση.

Τέλος, αρχή τού Μακαριωτάτου είναι πως η φιλανθρωπία στον χριστιανισμό, δεν είναι απλώς έκφραση ανθρωπιστικών αισθημάτων ή συμπόνιας προς τούς ενδεείς, αλλά μία αρετή πού κατά κύριο λόγο επιδιώκεται ως μίμηση Θεού. Ο Χριστός δίδασκε τούς μαθητές Του να αγαπούν ο ένας τον άλλον, καθώς Εκείνος τούς αγάπησε. «Ἐντολήν καινήν δίδωμι ὑμῖν, ἵνα ἀγαπᾶτε ἀλλήλους, καθώς ἠγάπησα ὑμᾶς, ἵνα καί ὑμεῖς ἀγαπᾶτε ἀλλήλους. Ἐν τούτῳ γνώσονται πάντες ὅτι ἐμοί μαθηταί ἐστέ, ἐάν ἀγάπην ἔχητε ἐν ἀλλήλοις» (Ἰωάν. 13, 34 – 35).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων