18/10/2021 18/10/2021 Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα οι εκτοπισμένοι του Αγίου Λουκά Λευκωσίας εόρτασαν τον Απόστολο Λουκά την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, το πρωί, στον Άγιο Κασσιανό στην εντός των τειχών Λευκωσία. Τη εορτή και τα μνημόσυνα οργάνωσαν η κοινοτάρχης και εκκλησιαστικός Επίτροπος κ. Έφη Πολυκάρπου, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Λουκά Λευκωσίας. Της...
18 Οκτωβρίου, 2021 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2021 - 9:50

Η εντός των τειχών Λευκωσία εόρτασε τον Απόστολο Λουκά

Διαδώστε:
Η εντός των τειχών Λευκωσία εόρτασε τον Απόστολο Λουκά

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα οι εκτοπισμένοι του Αγίου Λουκά Λευκωσίας εόρτασαν τον Απόστολο Λουκά την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, το πρωί, στον Άγιο Κασσιανό στην εντός των τειχών Λευκωσία.

Τη εορτή και τα μνημόσυνα οργάνωσαν η κοινοτάρχης και εκκλησιαστικός Επίτροπος κ. Έφη Πολυκάρπου, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Λουκά Λευκωσίας.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πρόεδρος των εκκλησιαστικών επιτρόπων των κατεχόμενων ενοριών της Αρχιεπισκοπής.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος Μεσαορίας αναφέρθηκε στην παραβολή του καλού σπορέα επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στην αγαθή μερίδα που ο άνθρωπος ως γη αγαθή και καλή αυξάνει τους καρπούς των αρετών με υπομονή.

Ο άνθρωπος της εύφορης πνευματικής γης εργάζεται βιώνοντας το μαρτύριο της συνειδήσεως μέσα από τα βάσανα και τα προβλήματα της βίου με πίστη και αγαθή καρδιά.

Ο Θεοφιλέστατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσωπικότητα του Απόστολου και Ευαγγελιστή Λουκά του Ιατρού επιστήμονα, αλλά και αγιογράφου.

Υπογράμμισε την αξία των εορτών για τους εκτοπισμένους.

Είναι ευκαιρίες συντάξεις και διατήρησης της αυτοσυνειδησίας μας. Η τέλεση των μνημοσύνων των προγόνων είναι τρόπος γεφύρωσης με το παρελθόν και το μέλλον μας ως Ελλήνων και Χριστιανών στη γη των Πατέρων μας.

Στο τέλος, τελέστηκαν εορτές και μνημόσυνα.

Μεταξύ των μνημοσύνων ήταν και το 40ήμερο μνημόσυνο του Φοίβου Γεωργίου, Εκκλησιαστικού Επιτρόπου Αγίου Γεωργίου Νεκρής Ζώνης στη Λευκωσία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων