03/12/2021 04/12/2021 Τον πάπα Φραγκίσκο υποδέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής, 3ης Δεκεμβρίου 2021, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄. Ο 266ος πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας χαιρέτισε τα παρευρισκόμενα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου. Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση τού Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον πάπα στο αρχιεπισκοπικό γραφείο για 20...
03 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2021 - 13:50

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Διαδώστε:
Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Τον πάπα Φραγκίσκο υποδέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής, 3ης Δεκεμβρίου 2021, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄. Ο 266ος πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας χαιρέτισε τα παρευρισκόμενα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου. Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση τού Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον πάπα στο αρχιεπισκοπικό γραφείο για 20 περίπου λεπτά.

Στη συνέχεια, με την παρουσία μελών τής Ιεράς Συνόδου, κληρικών τής Εκκλησίας Κύπρου, λαϊκών, της συνοδείας του πάπα και δημοσιογράφων, ο πάπας Φραγκίσκος μετέβη στον νέο Καθεδρικό Ναό τής Λευκωσίας, όπου έγινε προσφώνηση εκ μέρους του Μακαριωτάτου Κύπρου και αντιφώνηση από τον προσκεκλημένο.

 

Στο τέλος έγινε ανταλλαγή δώρων. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προσέφερε στον πάπα μία αγιογραφημένη βυζαντινή εικόνα τής Παναγίας Οδηγητρίας. Ο πάπας αντιδώρισε στον Μακαριώτατο μία ομοίωση κώδικα, ο οποίος εκδόθηκε με την ευκαιρία τής 2000ής επετείου από τη γέννηση τού Αποστόλου Παύλου και αποτελείται από 424 φύλλα, διακοσμημένα με μικρογραφίες και επίτιτλα. Περιέχει διακοσμήσεις φύλλων από διάφορες βιβλικές σκηνές. Το εμπροσθοπισθόφυλλο έχουν διακοσμηθεί με περγαμηνή και 8 σκηνές σε μέταλλο, εμπνευσμένες από τις βυζαντινές θύρες τής βασιλικής τού Αποστόλου Παύλου εκτός των τειχών (extra muros). Περιέχει τις Πράξεις των Αποστόλων και τις Κανονικές Επιστολές του Αποστόλου Παύλου, καθώς και απόκρυφες διηγήσεις περί Παύλου.

 

Με πληροφορίες από τον Αρχιμ. Τριφύλλιο Ονησιφόρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων