08/05/2020 08/05/2020 Μέσα στη χαρά της Αναστάσεως και το πλαίσιο των ειδικών μέτρων, τελέστηκε ο πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, στη Λευκωσία. Του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, το απόγευμα της Πέμπτης, 7 Μαΐου 2020, προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πλαισιούμενος από τους κληρικούς του...
08 Μαΐου, 2020 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2020 - 21:51

Η Λευκωσία τίμησε τον Ευαγγελιστή Ιωάννη

Διαδώστε:
Η Λευκωσία τίμησε τον Ευαγγελιστή Ιωάννη

Μέσα στη χαρά της Αναστάσεως και το πλαίσιο των ειδικών μέτρων, τελέστηκε ο πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, στη Λευκωσία.

Του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, το απόγευμα της Πέμπτης, 7 Μαΐου 2020, προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πλαισιούμενος από τους κληρικούς του Καθεδρικού Ναού και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Ευαγγελιστή Ιωάννη, τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος που καλλιέργησε και το αυθεντικό παράδειγμα που άφησε για όλους τους επιγόνους, όπως αυτό αποτυπώνεται στο 4ο ιερό Ευαγγέλιο και τις 3 Καθολικές Επιστολές του, τα οποία είναι ενταγμένα μαζί με το τελευταίο βιβλίο, που επίσης εκείνος έγραψε, την Αποκάλυψη, στα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης.

Ανήμερα της εορτής, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, πλαισιούμενος από τους κληρικούς του Καθεδρικού Ναού και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Νεαπόλεως κ. Πορφύριος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο έργο του Αποστόλου Ιωάννου και εξήγησε θεολογικά, γιατί θεωρείται ο Ιωάννης ο κατεξοχήν Απόστολος της αγάπης. Επισημαίνοντας την αξία της αγάπης, όχι απλά ως μια συναισθηματική κατάσταση, αλλά ένα χάρισμα εν Πνεύματι Αγίω, που οδηγεί τον άνθρωπο στην κατά χάριν θέωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων