29/07/2019 29/07/2019 Ομαλά διεξήχθη η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κιτίου από τον λαό της Λάρνακας. Χθες, μετά το πέρας της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, ξεκίνησε η πρώτη φάση των εκλογών, με τον λαό να αξιοποιεί το προνόμιο που τού παρέχει το Καταστατικό της Εκκλησίας Κύπρου και να καλείται να εκλήξει τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου. Στη...
29 Ιουλίου, 2019 - 9:47

Εξελέγη το Τριπρόσωπο για την Μητρ. Κιτίου

Διαδώστε:
Εξελέγη το Τριπρόσωπο για την Μητρ. Κιτίου

Ομαλά διεξήχθη η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κιτίου από τον λαό της Λάρνακας.

Χθες, μετά το πέρας της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, ξεκίνησε η πρώτη φάση των εκλογών, με τον λαό να αξιοποιεί το προνόμιο που τού παρέχει το Καταστατικό της Εκκλησίας Κύπρου και να καλείται να εκλήξει τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου.

Στη πρώτη φάση εξελέγη το Τριπρόσωπο, οι τρεις πρώτοι δηλαδή κληρικοί που πληρούν τα κριτήρια, σύμφωνα με το άρθρο του Καταστατικού της Εκκλησίας Κύπρου, και που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους.

Δικαίωμα ψήφου είχαν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ηλικίας άνω των 18 ετών, κάτοικοι της Μητροπολιτικής Περιφερείας Κιτίου και οι διαμένοντες μονίμως, από ενός τουλάχιστον έτους, στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Κιτίου, πλην των προσφύγων.

Οι όποιες ενστάσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών θα μπορούν να υποβληθούν στον Τοποτηρητή και να εξεταστούν εντός τριών ημερών μετά τις εκλογές (μέχρι τις 30 Ιουλίου).

Την Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019, έχει ορισθεί όπως συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος, η οποία θα επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών, θα εξετάσει τις ενστάσεις και θα καταρτίσει το Τριπρόσωπο. Στη συνέχεια η Ιερά Σύνοδος θα ψηφίσει και θα εκλέξει οριστικά ένα από τους τρεις ως τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου. Νέος Μητροπολίτης θα εκλεγεί ο κληρικός εκείνος που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου

Αναφορικά με τις εκλογές για τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Σύνολο Εκλογικών Κέντρων 58
Αριθμός Εγγεγραμμένων Εκλογέων 43,856
Αριθμός Εκλογέων που ψήφισαν 10,801
Άκυρα Ψηφοδέλτια 86
Λευκά Ψηφοδέλτια 42
Αριθμός Έγκυρων Ψηφοδελτίων 10,673
Ποσοστό Προσέλευσης 24.63%
Ποσοστό Άκυρων Ψηφοδελτίων 0.80%
Ποσοστό Λευκών Ψηφοδελτίων 0.39%
Ποσοστό Έγκυρων Ψηφοδελτίων 98.81%

1ος ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΣΙΝΟΗΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ 7,497 70.24%
2ος ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ κ. ΕΥΜΕΝΙΟΣ ΣΙΗΠΠΗΣ 3,122 29.25%
3ος ΑΛΛΟΙ 54 0.41%

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων