08/08/2023 09/08/2023 Ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ρουμανίας και στον Καθεδρικό Ναό, όπου προσκύνησε τα λείψανα του Αγίου Δημητρίου του Νέου. Ο Πανιερώτατος βρίσκεται στη Ρουμανία ύστερα από πρόσκληση που δέχτηκε από τον Μητροπολίτη Τιργοβιστίου κ. Νήφωνα για να συμμετάσχει στην μεγαλοπρεπή εορτή του Αγίου Νήφωνος στην Αρχιεπισκοπή Τιργοβιστίου την Παρασκευή 11...
08 Αυγούστου, 2023 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2023 - 15:07

Επίσκεψη στο Βουκουρέστι πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Κιτίου

Διαδώστε:
Επίσκεψη στο Βουκουρέστι πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Κιτίου

Ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ρουμανίας και στον Καθεδρικό Ναό, όπου προσκύνησε τα λείψανα του Αγίου Δημητρίου του Νέου.

Ο Πανιερώτατος βρίσκεται στη Ρουμανία ύστερα από πρόσκληση που δέχτηκε από τον Μητροπολίτη Τιργοβιστίου κ. Νήφωνα για να συμμετάσχει στην μεγαλοπρεπή εορτή του Αγίου Νήφωνος στην Αρχιεπισκοπή Τιργοβιστίου την Παρασκευή 11 Αυγούστου.

Ο Răzvan Mihai Clipici, Διευθυντής του τμήματος Πολιτισμού, Ζωγραφικής και Αποκατάστασης του Πατριαρχείου και ο Aurelian Nicolae Iftimiu, Διευθυντής του Πρακτορείου Ειδήσεων Basilica, ξενάγησαν τον Σεβασμιώτατο κατά την επίσκεψή του.

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος μετέβη στην Ιερά Μονή Αντίμ όπου επισκέφθηκε το Καθολικό, τη Βιβλιοθήκη και το μουσείο, με οικοδεσπότη τον π. Vicentiu Oboroceanu.

Τελευταίος σταθμός της σημερινής του επίσκεψης ήταν η Ιερά Μονή Radu Vodă όπου τον Μητροπολίτη Κιτίου υποδέχθηκε ο π. Nectarie Șofelea.

Πηγή: Basilica.ro / Mircea Florescu

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων