25/01/2022 26/01/2022 Σαράντα ημέρες πέρασαν από την ημέρα που έφυγε για την αιώνια ζωή ο πατήρ Μακάριος, ο μακροβιότερος ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα της Κύπρου, εκείνος που είχε βρει τον δεύτερο τάφο του Αγίου Λαζάρου και είχε συνδέσει το όνομά του με τον Άγιο. Την είδηση του θανάτου του στις 17 Δεκεμβρίου, ανήμερα...
25 Ιανουαρίου, 2022 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2022 - 3:03

Για τις 40 ημέρες από την εκδημία του πατρός που ανακάλυψε τον 2ο τάφο του Αγίου Λαζάρου

Διαδώστε:
Για τις 40 ημέρες από την εκδημία του πατρός που ανακάλυψε τον 2ο τάφο του Αγίου Λαζάρου

Σαράντα ημέρες πέρασαν από την ημέρα που έφυγε για την αιώνια ζωή ο πατήρ Μακάριος, ο μακροβιότερος ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα της Κύπρου, εκείνος που είχε βρει τον δεύτερο τάφο του Αγίου Λαζάρου και είχε συνδέσει το όνομά του με τον Άγιο.

Την είδηση του θανάτου του στις 17 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής των Τριών Παίδων εν καμίνω και του Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης, είχε γνωστοποιήσει ο πατήρ Μάριος Λεμονάρης αναφέροντας:

Ένας λειτουργός του Υψίστου που η ζωή του όλη ήταν στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου έφυγε σήμερα το πρωί από τα εγκόσμια. Αυτός που βρήκε τον δεύτερο τάφο του Αγίου Λαζάρου. Αυτός που το όνομα του ταυτίστηκε με τον Άγιο Λάζαρο εδώ και μισό αιώνα περίπου.
Αιωνία σου η μνήμη Πατέρα Μακάριε! Η ευχή σου ας μας συνοδεύει παντοτινά!

Ακόμα, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ στην Επαρχία Λάρνακας, Ανδρέας Αποστόλου, είχε γράψει:

«Έφυγε από την ζωή ένας σεμνός και ταπεινός Ιερέας, ο πάτερ Μακάριος, ο οποίος αφιέρωσε όλη του την ζωή στην Εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στην Λάρνακα. Είχαμε την χαρά να τελέσει το μυστήριο του γάμου μας όπως και το μυστήριο του γάμου των γονιών μου.Καλό ταξίδι στο φως Πάτερ μου».

Δείτε πιο κάτω το επεισόδιο των 24 ωρών «Στα βήματα του Αγίου Λαζάρου».

Στην εκπομπή μιλά μεταξύ άλλων και ο πατήρ Μακάριος Θεοδούλου, ένας Άγιος, όπως χαρακτηρίζεται από τους Κύπριους, άνθρωπος που ταύτισε τη ζωή του με το Ναό του Αγίου Λαζάρου.
Με συγκλονιστικό τρόπο περιγράφει πώς βίωσε τη μεγάλη πυρκαγιά της δεκαετίας του ’70, που ήταν και η αιτία της αποκάλυψης του δεύτερου τάφου και των λειψάνων του Αγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων