08/11/2022 08/11/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου εξέφρασε με ανακοίνωσή της τη βαθύτατη θλίψη της για την κοίμηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄, ο οποίος εκοιμήθη τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου σε ηλικία 81 ετών. “Ο Μακαριώτατος επέδειξε αξιοσημείωτη δύναμη, γενναιότητα και υπομονή καθ΄ όλη τη διάρκεια της μακράς δοκιμασίας του από τον καρκίνο. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος...
08 Νοεμβρίου, 2022 - 13:21
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 - 13:07

Η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου εξέφρασε με ανακοίνωσή της τη βαθύτατη θλίψη της για την κοίμηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄, ο οποίος εκοιμήθη τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου σε ηλικία 81 ετών.

“Ο Μακαριώτατος επέδειξε αξιοσημείωτη δύναμη, γενναιότητα και υπομονή καθ΄ όλη τη διάρκεια της μακράς δοκιμασίας του από τον καρκίνο. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος θα μείνει στην ιστορία τόσο για τις σημαντικές τομές που έκανε στη διοίκηση της Εκκλησίας της Κύπρου, για το γνήσιο εκκλησιαστικό του φρόνημα αλλά και για την προσφορά του σε ολόκληρη την Ορθοδοξία”, αναφέρει.

“Η ευθύτητα, η ειλικρίνεια, η μεγαλοψυχία, η φιλανθρωπία και η φιλοπατρία αποτελούσαν τα κύρια γνωρίσματα του χαρακτήρα του. Ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος, ο κλήρος και το ποίμνιο της Μητροπόλεως Κιτίου θα τον ευγνωμονούν εσαεί και θα δέονται πάντοτε όπως ο Θεός κατατάξει την ψυχή αυτού μετά των Αγίων και των δικαίων. Ας είναι αιωνία του η μνήμη”, καταλήγει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων