24/04/2021 24/04/2021 Σάββατο του Λαζάρου σήμερα, 24 Απριλίου 2021, και η πόλη της Λάρνακας τιμά τον πολιούχο και προστάτη της, Άγιο Λάζαρο τον Τετραήμερο και Φίλο του Χριστού, πρώτο Επίσκοπο Κιτίου. Την ημέρα αυτή, που η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανάσταση του Λαζάρου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου...
24 Απριλίου, 2021 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2021 - 18:58

Η Λάρνακα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Λάζαρο

Διαδώστε:
Η Λάρνακα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Λάζαρο

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα, 24 Απριλίου 2021, και η πόλη της Λάρνακας τιμά τον πολιούχο και προστάτη της, Άγιο Λάζαρο τον Τετραήμερο και Φίλο του Χριστού, πρώτο Επίσκοπο Κιτίου. Την ημέρα αυτή, που η Εκκλησία μας εορτάζει την Ανάσταση του Λαζάρου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ναό του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου, κ. Νεκταρίου, με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της μητροπολιτικής περιφέρειας Κιτίου.

Στη Λειτουργία παρευρέθηκαν πολιτειακοί και πολιτικοί άρχοντες, καθώς και εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς. Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας ο Πανιερώτατος μνημόνευσε τον βυζαντινό αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ’ τον Σοφό, με τη χορηγία του οποίου ανεγέρθηκε στο τέλος του 9ου αιώνα ο Ναός του Αγίου Λαζάρου, επί του τάφου του Αγίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Οικονόμος Νικόλαος Πάτσαλος. Στο τέλος της Λειτουργίας ο Πανιερώτατος χειροθέτησε σε Οικονόμο και Πνευματικό τον Πρεσβύτερο Γρηγόριο Σαββίδη και ακολούθως έγινε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Λαζάρου πέριξ του Ναού, τηρουμένων των μέτρων και των αποστάσεων προστασίας.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων