28/04/2024 01/05/2024 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η πόλη της Λάρνακας τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Λάζαρο τον Τετραήμερο. Το απόγευμα του Σαββάτου, 27 Απριλίου 2024, τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμοθέου. Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία των Τιμίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Πολιούχου Αγίου Λαζάρου, εντός...
28 Απριλίου, 2024 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2024 - 2:00

Κλήρος και λαός στη Λάρνακα λιτάνευσε τον Πολιούχο Άγιο Λάζαρο

Διαδώστε:
Κλήρος και λαός στη Λάρνακα λιτάνευσε τον Πολιούχο Άγιο Λάζαρο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η πόλη της Λάρνακας τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Λάζαρο τον Τετραήμερο.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 27 Απριλίου 2024, τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμοθέου.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία των Τιμίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Πολιούχου Αγίου Λαζάρου, εντός της πόλεως της Λάρνακας.

Της λιτανείας προέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος συμπαραστατούμενοι από πλήθος κληρικών.

Στη λιτανεία συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης,  η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, Βουλευτές, ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, Πολιτικές, Δημοτικές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές Αρχές της πόλης και πλήθος κόσμου.

Την πομπή πλαισίωσαν τμήματα της Εθνικής Φρουράς, του τάγματος Οδοιπόρων Αγάπης, Προσκόπων και Οδηγών. Παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας υπό τη διεύθυνση του κ. Ανδρέα Ανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα Εγκώμια του Αγίου Λαζάρου έψαλλαν στον Καθεδρικό Ναό Λάρνακας – Η πόλη της Κύπρου και η σύνδεσή της με τον «τεταρταίο» φίλο του Χριστού

Κορυφώνονται οι εορτασμοί στη Λάρνακα για τον Πολιούχο Άγιο Λάζαρο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων