07/04/2023 09/04/2023 Η Λάρνακα εορτάζει αυτήν την εβδομάδα και τιμά ποικιλοτρόπως τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου και δικαίου φίλου του Χριστού Λαζάρου και πρώτου Επισκόπου Κιτίου, με επίκεντρο τον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της πόλης. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 με την τέλεση Μεγάλου Αποδείπνου και την Παράκληση στον Άγιο Λάζαρο. Το...
07 Απριλίου, 2023 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2023 - 2:00

Κορυφώνονται οι εορτασμοί στη Λάρνακα για τον Πολιούχο Άγιο Λάζαρο – Πρόγραμμα

Διαδώστε:
Κορυφώνονται οι εορτασμοί στη Λάρνακα για τον Πολιούχο Άγιο Λάζαρο – Πρόγραμμα

Η Λάρνακα εορτάζει αυτήν την εβδομάδα και τιμά ποικιλοτρόπως τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου και δικαίου φίλου του Χριστού Λαζάρου και πρώτου Επισκόπου Κιτίου, με επίκεντρο τον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της πόλης.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 με την τέλεση Μεγάλου Αποδείπνου και την Παράκληση στον Άγιο Λάζαρο.

Το πρωί της Τρίτης 4 Απριλίου τελέστηκε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα τελέστηκε η Ακολουθία Εγκωμίων του Αγίου Λαζάρου στην οποία προέστη ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Κυριακίδης της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου. Τα εγκώμια του Αγίου Λαζάρου έψαλλε η χορωδία της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας υπό την διεύθυνση της κας Κυριακής Χρυσάνθου.

Το πρωί της Τετάρτης 5 Απριλίου τελέστηκε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και το απόγευμα Μεγάλο Απόδείπνο και η Παράκληση στον Άγιο Λάζαρο.

Το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου τελέστηκε Προγιασμένη Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα τελέστηκε η Ακολουθία των Χαιρετισμών στην οποία προέστη ο πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου Αρχιμανδρίτης Στυλιανός Στυλιανού.

Οι εορτασμοί κορυφώθηκαν από το απόγευμα της Παρασκευής 7 Απριλίου με τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκταρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Λαζάρου Λάρνακας για το υπόλοιπο πρόγραμμα της Πανηγύρεως του Αγίου Λαζάρου και της Μεγάλης Εβδομάδας:

ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκταρίου.

Mετά τη Θεία Λειτουργία ομάδα παιδιών των Κατηχητικών Αγίου Λαζάρου θα ψάλλουν τα Κάλαντα του Αγίου Λαζάρου στο Προαύλιο του Ιερού Ναού. Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκταρίου.

Λιτάνευση Αγίων Λειψάνων και Αγίας εικόνας πολιούχου Αγίου Λαζάρου

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 και ώρα 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Εσπερινός και στη συνέχεια η καθιερωμένη Περιφορά των Αγίων Λειψάνων και της Αγίας Εικόνας του Πολιούχου μας Αγίου Λαζάρου.

Της περιφοράς θα προΐσταται ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Βουλής κ. Αννίτα Δημητρίου.

Την πομπή θα παρακολουθήσουν οι Πολιτικές, Δημοτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές της πόλης μας και πλήθος κόσμου.

Τιμητικά θα πλαισιωθεί από τμήματα της Εθνικής Φρουράς, του Τάγματος Οδοιπόρων Αγάπης, Προσκόπων και Οδηγών.

Κατά τη διαδρομή θα παιανίζει η Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας υπό τη διεύθυνση του κ. Ανδρέα Ανδρέου.

Η πομπή θα περάσει από τους πιο κάτω δρόμους: Αγίου Λαζάρου, Παύλου Βαλσαμάκη, Λεωφ. Αθηνών, Φιλίου Ζαννέτου, Ζήνωνος Κιτιέως, Ζήνωνος Πιερίδη, Γαλιλαίου, Ερμού, Νικολάου Ρώσου και Αγίου Λαζάρου.

Παρακαλούνται όλοι οι συμπολίτες και ιδιαίτερα οι ενορίτες να φωταγωγήσουν και να σημαιοστολίσουν τα σπίτια τους.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Λιτανεία προΐσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου.

 

ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Πληροφορούμε το φιλόθρησκο κοινό ότι η περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Λαζάρου, τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 θα περάσει γύρω στις 9:00 μ.μ. από τις πιο κάτω οδούς: Αγίου Λαζάρου, Νικολάου Ρώσσου, Πλατεία Αχιλλέα Θεοδούλου, Ερμού, Πλατεία Κένετυ (Ακρόπολη) όπου θα γίνει και συνάντηση των επιταφίων της πόλης.

H επιστροφή θα γίνει από τους ίδιους δρόμους. Της περιφοράς θα προΐσταται ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος.

Την πομπή θα παρακολουθήσουν οι πολιτικές, Δημοτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές και τιμητικά θα πλαισιωθεί από τμήματα της Εθνικής Φρουράς, του Τάγματος Οδοιπόρων Αγάπης, Προσκόπων και Οδηγών.

Μέσα στο Ναό και κατά τη διαδρομή θα ψάλλει η χορωδία της Προοδευτικής Κίνησης υπό την διεύθυνση της κας Κυριακής Χρυσάνθου και θα παιανίζει η Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακος υπό τη διεύθυνση του κ. Ανδρέα Ανδρέου και η Παιδική Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας υπό την διεύθυνση της κας Ελένης Παπαδοπούλου.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς ενορίτες να φωταγωγήσουν τα σπίτια τους και να υποδεχτούν τον Επιτάφιο με λαμπάδες και θυμίαμα και να παρακολουθήσουν την ιερή πομπή με κατάνυξη και ευλάβεια, αποφεύγοντας την χρήση κροτίδων, οι οποίες δεν ταιριάζουν με την ιερότητα της τελετής.

Την Κυριακή των Βαϊων ο Εσπερινός 6.00 μ.μ. Νυμφίος 7.00 μ.μ.

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ Θ. Λειτουργία Προηγιασμένων 6.30 π.μ. Μέγα Απόδειπνον 6.00 μ.μ. Νυμφίος 7.00 μ.μ.
ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ Θ. Λειτουργία Προηγιασμένων 6.30 π.μ. Μέγα Απόδειπνον 6.00 μ.μ. Νυμφίος 7.00 μ.μ.
Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ Θ. Λειτουργία Προηγιασμένων 6.30 π.μ. Ακολουθία του Ευχελαίου 5.30 μ.μ. Ακολουθία του Νιπτήρος 7.00 μ.μ.
Μ. ΠΕΜΠΤΗ Εσπερινός και Θ. Λειτουργία 7.00 π.μ. του Μ. Βασιλείου Ακολουθία των Αγίων Παθών 6.30 μ.μ.
Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Μ. Ώρες και Εσπερινός 7.00 π.μ. Αποκαθηλώσεως Ακολουθία του Επιταφίου 7.00 μ.μ. Περιφορά 9.00 μ.μ.
Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ Μ. Εσπερινός και Θ. Λειτουργία 7.30 π.μ. του Μ. Βασιλείου Μεσονυκτικόν 11.00 μ.μ. Καλός λόγος 12.00 μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Εσπερινός της Αγάπης 11.00 π.μ. (Μεγάλος Ναός Αγίου Γεωργίου Κοντού).

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων