04/07/2022 05/07/2022 Η Γλυκερία και ο Παντελής Θαλασσινός, με την συνοδεία της ορχήστρας Εστουδιαντίνα, ταξίδεψαν το κοινό, που συγκεντρώθηκε στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας το διήμερο 1-2 Ιουλίου 2022 στη Σμύρνη 100 χρόνια μετά την καταστροφή της. Την συναυλία που είχε τίτλο: «Με αναστεναγμό», συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λάρνακας και η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η...
04 Ιουλίου, 2022 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2022 - 0:56

Μουσικό ταξίδι στη Σμύρνη με Γλυκερία και Παντελή Θαλασσινό από την Ι.Μ. Κιτίου

Διαδώστε:
Μουσικό ταξίδι στη Σμύρνη με Γλυκερία και Παντελή Θαλασσινό από την Ι.Μ. Κιτίου

Η Γλυκερία και ο Παντελής Θαλασσινός, με την συνοδεία της ορχήστρας Εστουδιαντίνα, ταξίδεψαν το κοινό, που συγκεντρώθηκε στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας το διήμερο 1-2 Ιουλίου 2022 στη Σμύρνη 100 χρόνια μετά την καταστροφή της.

Την συναυλία που είχε τίτλο: «Με αναστεναγμό», συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λάρνακας και η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η είσοδος στη συναυλία ήταν δωρεάν καθώς όλα τα έξοδα τα κάλυψαν οι διοργανωτές και οι χορηγοί. Τη δεύτερη μέρα της συναυλίας, την παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Κιτίου, κ. Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, ο πρέσβης της Ελλάδος, κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, αρχές της πόλης, και πλήθος κόσμου. Το αμφιθέατρο ήταν κατάμεστο και τις δύο νύκτες της εκδήλωσης.

Ο Πανιερώτατος στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

«Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή γι’ αυτό και η αποψινή συναυλία έχει επετειακό χαρακτήρα. Αποτελεί ένα αφιέρωμα σε όσους έδωσαν τότε τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα να παραμείνουν στη γη των προγόνων τους, αλλά και σε όσους πήραν τον πικρό δρόμο της προσφυγιάς. Κάθε επετειακή εκδήλωση σκοπό έχει να κεντρίζει τη μνήμη και την καρδιά. Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχνούμε τους σκλαβωμένους τόπους μας τη Μικρασία, τον Πόντο, την Καππαδοκία, τη Βόρεια Κύπρο. Απόψε, όμως, θα ακουστούν και άλλα τραγούδια εύθυμα μέσα από την παράδοση και τον πολιτισμό της Μικράς Ασίας τα οποία μας μεταφέρουν το μήνυμα ότι ποτέ δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας ούτε σε προσωπικό αλλά ούτε και σε εθνικό επίπεδο».

Τέλος, συνεχάρη τους εκλεκτούς καλλιτέχνες και ευχαρίστησε το Δήμο Λάρνακος και την Ελληνική Πρεσβεία, για τη συνεργασία αλλά και τον ΟΠΑΠ και έναν ανώνυμο χορηγό για τη γενναία προσφορά τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων