20/06/2019 20/06/2019 Ο Μητροπολίτης Κιτίου υπέβαλε την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο «λόγω της μεγάλης του αγάπης προς το ποίμνιό του, καθώς και όπως είπε εξασθενούν οι δυνάμεις του». Πλέον αρχίζουν οι διαδικασίες διαδοχής του, καθώς σε 40 ημέρες από την υποβολή της παραίτησής του πρέπει να βρεθεί ο διάδοχος. Οι δύο μέχρι στιγμής υποψήφιοι είναι ο...
20 Ιουνίου, 2019 - 14:02

Οι δύο υποψήφιοι για την Μητρόπολη Κιτίου

Διαδώστε:
Οι δύο υποψήφιοι για την Μητρόπολη Κιτίου

Ο Μητροπολίτης Κιτίου υπέβαλε την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο «λόγω της μεγάλης του αγάπης προς το ποίμνιό του, καθώς και όπως είπε εξασθενούν οι δυνάμεις του».

Πλέον αρχίζουν οι διαδικασίες διαδοχής του, καθώς σε 40 ημέρες από την υποβολή της παραίτησής του πρέπει να βρεθεί ο διάδοχος. Οι δύο μέχρι στιγμής υποψήφιοι είναι ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος και ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος.

Ο Επίσκοπος Αρσινόης γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 15 Ιανουαρίου 1969 και Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Το 1996 έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού και δύο χρόνια αργότερα, το 1998, χειροτονήθηκε ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2008, μετά από εισήγηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου Χωρεπίσκοπος Αρσινόης.

Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β αργότερα το ίδιο έτος.

Ο Αρχιμανδρίτης Ευμένιος Σιήππης γεννήθηκε το 1966 στην Αραδίππου και σπούδασε στη Θεολογική σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1995 στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στην Αραδίππου από τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο.

Το 1996 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στην Αραδίππου και την ίδια μέρα προχειρίσθηκε σε Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου και τοποθετήθηκε προϊστάμενος του ιδίου ναού.

Η ιερατική του διακονία συμπορεύθηκε με την ιστορία του Ιερού Ναού του Αγίου Φανουρίου.

Πηγή: politis.com.cy

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων