12/05/2023 12/05/2023 Σήμερα Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος λειτούργησε και κήρυξε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Επιφανίου στα Λύμπια. Ο Άγιος Επιφάνιος, πέρα από σπουδαίος ασκητής και ενάρετος ποιμενάρχης του λαού, αναγνωρίζεται οικουμενικά και ως ο σπουδαιότερος αντιαιρετικός θεολόγος της εποχής του. Ιδιαίτερα τα συγγράμματά του, όπως «Αγκυρωτός» και «Πανάριον», παραμένουν και...
12 Μαΐου, 2023 - 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2023 - 14:39

Πανήγυρη Αγίου Επιφανίου στα Λύμπια

Διαδώστε:
Πανήγυρη Αγίου Επιφανίου στα Λύμπια

Σήμερα Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος λειτούργησε και κήρυξε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Επιφανίου στα Λύμπια.

Ο Άγιος Επιφάνιος, πέρα από σπουδαίος ασκητής και ενάρετος ποιμενάρχης του λαού, αναγνωρίζεται οικουμενικά και ως ο σπουδαιότερος αντιαιρετικός θεολόγος της εποχής του. Ιδιαίτερα τα συγγράμματά του, όπως «Αγκυρωτός» και «Πανάριον», παραμένουν και σήμερα αντικείμενο έρευνας και σπουδής ανάμεσα στους θεολογικούς επιστημονικούς κύκλους.

Επίσης, σήμερα, εορτάζει μεταξύ άλλων, η Βασιλική του Αγίου Επιφανίου στη Σαλαμίνα, η ομώνυμη κοινότητα στην επαρχία Λευκωσίας, τα παρεκκλήσια στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία, το Λιοπέτρι και στην Αγία Νάπα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων