01/10/2023 30/11/2023 Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «Γιώργος Λυκούργος» Λάρνακας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2ο23 η βιβλιοπαρουσίαση του ιστορικού βιβλίου του λόγιου ιερομονάχου της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Μιχαηλίδη «Ιστορία της Κατά Κίτιον Εκκλησίας». Η εκδήλωση ξεκίνησε με το Απολυτίκιον του Αγίου Λαζάρου, Πολιούχου Αγίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου και με...
01 Οκτωβρίου, 2023 - 17:41
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023 - 21:28

Παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορία της Κατά Κίτιον Εκκλησίας»

Διαδώστε:
Παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορία της Κατά Κίτιον Εκκλησίας»

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «Γιώργος Λυκούργος» Λάρνακας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2ο23 η βιβλιοπαρουσίαση του ιστορικού βιβλίου του λόγιου ιερομονάχου της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου Μιχαηλίδη «Ιστορία της Κατά Κίτιον Εκκλησίας».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το Απολυτίκιον του Αγίου Λαζάρου, Πολιούχου Αγίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου και με το Απολυτίκιον της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας, στο ναό της οποίας ο συγγραφέας του βιβλίου είναι προϊστάμενος.

Στη συνέχεια, το εργαστήριο Ανατολικής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητροπόλεως Κιτίου, απέδωσε τα Κάλαντα του αγίου Λαζάρου και ένα οργανικό Κωνσταντινούπολης.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκταρίου, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία επανέκδοσης του σημαντικού αυτού ιστορικού τόμου και αποτέλεσε εγχείρημα επίπονο καθώς παρήλθαν τριάντα χρόνια από την πρώτη του έκδοση.

Το βιβλίο παρουσίασε εμπεριστατωμένα και με γλαφυρότητα ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου.

Ο πατήρ Σωφρόνιος Μιχαηλίδης στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Κιτίου που τον παρότρυνε να επανεκδώσει τον ιστορικό αυτό τόμο, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει το φάρο για μελλοντικές ιστορικές μελέτες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων