23/04/2022 23/04/2022 Το χαρμόσυνο μήνυμα της «Πρώτης Ανάστασης» του Θεανθρώπου μεταφέρθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου από τους Ιερούς Ναούς της Κύπρου, στους οποίους τελέστηκε η ακολουθία Ακολουθία του Εσπερινού της Αναστάσεως. Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Παραλίμνι, ο πατήρ Ηρακλείδιος Ξιούρος έρανε με δάφνες προς τους πιστούς, ως είθισται μετά τον Απόστολο, ενώ στον Ιερό...
23 Απριλίου, 2022 - 16:08
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 16:09

Η «πρώτη Ανάσταση» στην Κύπρο

Διαδώστε:
Η «πρώτη Ανάσταση» στην Κύπρο

Το χαρμόσυνο μήνυμα της «Πρώτης Ανάστασης» του Θεανθρώπου μεταφέρθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου από τους Ιερούς Ναούς της Κύπρου, στους οποίους τελέστηκε η ακολουθία Ακολουθία του Εσπερινού της Αναστάσεως.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Παραλίμνι, ο πατήρ Ηρακλείδιος Ξιούρος έρανε με δάφνες προς τους πιστούς, ως είθισται μετά τον Απόστολο, ενώ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην Ευρύχου, ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, έρανε με δάφνες τον λαό, πετώντας μαζί και τον δίσκο που κρατούσε!

Με ιδιαίτερο τρόπο δόθηκε το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης και σε άλλους Ιερούς Ναούς, όπως σε αυτόν των Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην κοινότητα Καλαβασού, στον συνοικισμό του Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό.

Οι πιστοί χτυπούσαν τα στασίδια, υποδηλώνοντας τη βοή που ακολούθησε την Ανάσταση του Κυρίου, ενώ οι εικόνες που μεταδόθηκαν είναι εντυπωσιακές.

Με πληροφορίες από: ΕΡΤ, Λευκωσία/Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων