23/03/2021 23/03/2021 Με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη του αγώνα του Ελληνικού έθνους προς αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, έχει αναπαραχθεί η Σημαία του Σώματος Κυπρίων Εθελοντών στην Επανάσταση του 1821. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου, αρκετοί ήταν οι εκ της μεγαλονήσου...
23 Μαρτίου, 2021 - 11:56
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2021 - 11:15

Η σημαία των Κυπρίων του 1821 κυματίζει στους ναούς της Κύπρου

Διαδώστε:
Η σημαία των Κυπρίων του 1821 κυματίζει στους ναούς της Κύπρου

Με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη του αγώνα του Ελληνικού έθνους προς αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, έχει αναπαραχθεί η Σημαία του Σώματος Κυπρίων Εθελοντών στην Επανάσταση του 1821.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου, αρκετοί ήταν οι εκ της μεγαλονήσου Κύπρου αγωνιστές κατά την ελληνική επανάσταση, που προσέφεραν και αυτή την ίδια τη ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας. Μάλιστα οι εκ Κύπρου αγωνιστές, μέλη του Κυπριακού Ιερού Λόχου, διέθεταν και δική τους σημαία.

Η σημαία αποτελούνταν από ένα άσπρο πανί στο οποίο υπήρχε ένας γαλάζιος σταυρός. Έφερε επιγραφή: ΣΗΜΕΑ ΕΛΗΝΗΚΙ-ΠΑΤΡΗΣ ΚΗΠΡΟΥ. Οι διαστάσεις της ήσαν: 1,10Χ1,40μ.

Με οδηγίες του Μακαριωτάτου, οι σημαίες άρχισαν να διανέμονται ήδη στους ναούς της Λευκωσίας για να αναρτηθούν στους ιστούς ή στα προαύλια, ενώ άρχισε η διανομή τους και σε άλλες Μητροπόλεις, προκειμένου να υψωθούν σε όλες τις εκκλησίες της ελεύθερης Κύπρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων