12/06/2023 12/06/2023 Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα στην Κύπρο. Η ημέρα μνήμης των Αγίων αποτελεί και την Θρονική εορτή της Εκκλησίας της Κύπρου καθώς ο Απόστολος Βαρνάβας είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας της αγιοτόκου και μαρτυρικής νήσου. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο Καθεδρικός Ναός του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία όπου χθες...
12 Ιουνίου, 2023 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2023 - 9:44

Η Θρονική εορτή της Εκκλησίας της Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Θρονική εορτή της Εκκλησίας της Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα στην Κύπρο. Η ημέρα μνήμης των Αγίων αποτελεί και την Θρονική εορτή της Εκκλησίας της Κύπρου καθώς ο Απόστολος Βαρνάβας είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας της αγιοτόκου και μαρτυρικής νήσου.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο Καθεδρικός Ναός του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία όπου χθες τελέστηκε Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου. Στην πανήγυρη παρέστη ως συλλειτουργός και εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας. Συλλειτούργησαν, επίσης , Αρχιερείς από την Εκκλησία της Κύπρου.

Στο μήνυμά του ο Παναγιώτατος εκτός από τις ευχές τις οποίες απέστειλε αναφέρθηκε και στις σημερινές παγίδες του πειρασμού για την Ορθόδοξη Εκκλησία όπως είναι η αλλοίωση των απαραχαράκτων σταθερών της υγιούς εκκλησιολογίας.

Ακόμη υπενθύμισε προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου ότι έχουν χρέος να διαφυλάξουν το ποίμνιο “έκαστος κατά τα κληροδοτηθείσας αυτώ ευθύνας και συμφώνως τω πνεύματι των Αγίων Πατέρων”.

Αναλυτικά το Ευχετήριο Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων