17/09/2021 17/09/2021 Εορτάστηκε και φετος η θρονική εορτή της Μητροπόλεώς Ταμασού και Ορεινής, το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ηρακλειδίου. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου εν Κύπρω, τον οποίο ευγενώς προσεκάλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο...
17 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2021 - 17:19

Η θρονική εορτή της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής

Διαδώστε:
Η θρονική εορτή της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής

Εορτάστηκε και φετος η θρονική εορτή της Μητροπόλεώς Ταμασού και Ορεινής, το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ηρακλειδίου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου εν Κύπρω, τον οποίο ευγενώς προσεκάλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Αρχιερεύς, ο οποίος ανέλυσε ένα τροπάριο από τον Εσπερινό του Αγίου « Φωτός δοχείο εγένου… καταυγάζων τα σύμπαντα». Ανέλυσε θεολογικά την ερμηνεία του φωτός στη ζωή των ανθρώπων. Ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού για την ευγενή πρόσκληση και την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής, Προδρόμη μοναχή για την φιλοξενία. Στο τέλος ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βόστρων για την παρουσία του στον Εσπερινό και ευχαρίστησε και συνεχάρη την αδελφότητα της Μονής για την όλη οργάνωση.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου, Έξαρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ταμασού για την πρόσκληση να λειτουργήσει στην πανήγυρη της Μονής, ευχαρίστησε την αδελφότητα της Μονής και μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου. Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την αποδοχή της πρόσκλησης, τόνισε το σημαντικό και ιεραποστολικό έργο που επιτελεί το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας.

Τόσο στην ακολουθία του Εσπερινού όσο και στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος κληρικοί της Μητροπόλεως Ταμασού αλλά και από αλλού.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων